tisdag 30 november 2010

...å va´ bidde de´ då?

Ja, det kan man undra? Det skulle blivit Hello Kitty-mössor. Men en bit på vägen insåg jag att det blev nog alldeles för kliigt garn till mössa. Så min vana trogen rev jag upp det jag stickat! Måste ju ha något "lätt" till mitt natt jobb, och sockar ska ju vara lättstickat, har jag hört! Sagt och gjort. Straxt innan bussen skulle gå la jag upp maskor till ett par "vanliga" sockar. En bit på skaftet blev det under natten.
I den här boken finns många härliga mönster i varierande svårighetsgrad. Bara att välja!
Igår blev den blå tröjan färdig! YES, äntligen. Alliz hade synpunkter på det där med mitt stickande och ville vara med. Vi håller mannen sällskap medan han jobbar med datorn, eller är det avkoppling med ett spel?


Här kommer det färdiga resultatet och jag är nöjd!
Det blev inte så mycket sova idag, för det har varit besiktning av vår lägenhet under eftermiddagen. Det ville jag inte missa. Så det blev till att stiga upp och gå med vovvarna innan jag tittade på lägenheten. Strålande sol, efter allt snöande. Man blir på så gott humör när solen tittar fram. Vi gick längs ån, som börjar frysa vid stränderna. Änderna för för bi med strömmen och det var bara så rofyllt.
Jag kan fortsätta att gå mina promenader, när vi bor i lägenhet, för vi blir kvar i byn. Och besiktningen gick bra. Vi får nya tapeter i båda sovrummen och vardagsrummet. Och så blir det ny golvmatta i köket! Kan inte bli så mycket bättre! Eftersom vi bor kvar i huset ett tag till, kan tapetseringen bli klar innan vi flyttar in. Perfekt, eller hur?

Ha´de´gott! 

5 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Tröjan är fin, jag tycker om färgerna. Och vilken vinterbild,vilket vinterlandskap! Jag trodde aldrig jag skulle befatta mig vare sig meds strumpor eller vantar, men nu är jag där och det är inte alls så svårt som det var i syslöjden i skolan tidigt 60-tal. Tvärtom, det är roligt!

Anonym sa...

Tröjan blev kanon, Siv! Härligt att det gick så bra på besiktningen =)
Vi är lyckligt lottade som bor så fint, som vi gör ♥
Hörs!

Hedvig sa...

Är det det Hello Kitty. mönstret som finns på Stickamera? Eller finns det fler? Har planer på en sådan till bonuspinglan...

Ha en bra dag!
/Hedvig

nattstickan sa...

Vilken fin tröja! Roligt att läsa att du också håller på att flytta från hus till lägenhet.Vi har inte kommit så långt med lägenhet än, men ska på en visning nästa vecka.

Hedvig sa...

Tack för länken! :)