fredag 3 december 2010

Lite av varje.

                                               Skåpsråttorna är stora så här års!
Alliz hade synpunkter på att maten dröjde i går kväll. Hon är duktig på att öppna dörrar, men "matdörren" hade jag glömt att stänga. Den kan hon normalt inte öppna, även om hon gör tappra försök, när hon tycker att det är matdags. Och siames som hon är, kan hon bli väldigt högljudd när hon inte får sin vilja igenom.

Vintern har kopplat sitt järngrepp om oss Blekingar. Man kan nästan tro att nån vänt upp och ner på Sverige. Vi brukar aldrig ha vinter så här tidigt. I natt kom det 25-30 cm snö igen! Jättemycket för oss! Snöröjning finns inte. För det är ingen som vet hur man gör...... Så idag har vi plumsat runt i drivor för att komma ut på hundpromenad.
Glashalt där bilarna packat snön, så man känner sig som Bambi på hal is. MEN i skogen är det så här vackert och väl där glömmer man hur besvärligt det var att komma dit.
Nu när vinden avtagit så börjar isen lägga sig. I vikarna är det redan is med ett snötäcke på. Så nu är det riktig vinter. I kväll har de plogat våra vägar här i byn, så nu är det framkomligt igen. Vi bor ju lite på "landet", så vi är ju inte högprioriterade precis.

I morron är det visning av vårat hus.... Känns lite konstigt. Men det ska bli skönt att komma till lägenhet och slippa snöskottningen!
Vi har valt tapeter till alla rummen. Inte helt lätt, men tänk att slippa göra jobbet själv! Känns ganska bra.

Å så har vi mitt sticke:
Har fått till en häl på mina sockor i regiagarn. Var inte alls så svårt som jag trodde! Så nu är det bara att sticka själva "foten" också. Ja, sen är det ju en sock till..........för jag har ju trots allt två fötter och båda vill ha sock på.

Trevlig helg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Uj, vilken skåpsråtta =)))
Håller tummarna att det blir napp i helgen!
Jag kan stryka under på att det är såååå skönt att slippa skotta snö.
Dina sockor blir kanonfina.... men jag måste erkänna att jag blir skeptisk till att sticka i det tunna garnet ;)
Ha en fin helg och tack för gofika i eftermiddags

Eva Hudin sa...

Siameser vet vad dom vill, och de är inte nödbedda utan tar för. Ojojoj, ni har mycket mer vinter hos er. Ja, det där med att man måste sticka en socka till är ett aber, men det måste ju göras. Tur vi bara har två fötter och inte är tusenfotingar.
Trevlig helg önskar jag dig!