onsdag 22 december 2010

Midvinter.

I dag är årets kortaste dag! Kallt (-20grader) och mörkt var det i morse.
Månen gjorde sitt bästa för att lysa upp på första kisserundan. Men det är ficklampa som gäller, trots att snön hjälper till att få tillvaron ljusare. Ingen av hundarna ville egentligen ut i denna kylan, men nöden har ingen lag. Det var ingen som funderade på att nosa några längre stunder, utan göra vad som göras skulle och sen in i stugvärmen.
Mannen har jobbat hårt denna månaden. Garage och förråd är tömt. Skräpet kört till tippen och hyllor uppsatta i lägenhetsförrådet och det som ska vara kvar finns ordentligt på plats i hyllorna!
Visst ser det hopplöst ut i vissa lägen? Som tur är har vi möjlighet att ta lite i taget och verkligen få med det vi vill. Fast häromdagen hittade jag inte mina GoreTex-känger! (Lundhagskängorna blir lite kalla när det är mer 10 minusgrader.) Jag var övertygad om att kängorna jag letade efter åkt till tippen! MEN idag hittade jag dem, ordentligt nedstoppade i sin kartong i klädkammaren. Skönt att få varma fötter igen!
Vi har haft härliga vinterdagar den sista veckan. Isen ligger även på ån nu. Och mycket snö har vi, trots mildvädret, som reducerade snötäcket rejält.
                           Jag njuter varje dag som vi har snö! Jag älskar riktig vinter!
Jag var bara tvungen att påbörja tröjan till A, häromdagen! Hur många arbeten får man ha på gång samtidigt? Just nu känns det som jag har alldeles för många: Regia sockorna, de vita sockorna som åker med till jobbet, tuben i öglealpacka, min flättröja (ännu bara resåren stickad på bakstycket) och så A's tröja.........

Ändå tittar jag efter nya projekt! Jag får väl låta datorn vila, så jag inte blir frestad. Men jag kanske ska sticka lite dockkläder till julklappsdockorna??? Restgarner finns det gott om........

I år är det min "tur" (eller är det otur), att jobba juldagarna. Fast jag jobbar ju på nätterna, så jag får sova mig igenom julen. Det går, det också. Barn och barnbarn kommer den 26:e i stället och firar "julafton" med oss. Det ser vi fram mot.
I morron, på lillejulafton, blir det lite julmat för mig och mannen innan jag går till jobbet. Lite jul får det allt bli även om jag jobbar!

Ha en riktigt God Jul allihopa där ute!

På återseende.

4 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Så kallt ni har på er sida. Här är det runt -10 än så länge. Det kanske är Golfströmmen som gör det... Tur vi har den förresten, annars vore det riktigt bistert... Men jag älskar också riktig vinter och jag saknar mina längdskidor, här skulle man till och med kunna åka spark om det inte vore för allt grus.

Ultraljud på Disa visar små mörka fläckar på skärmen, vad kan det månne vara?
https://disaochvalparna.wordpress.com/

Flytt betyder röra och var har jag gjort av den och den, men det känns bra efteråt, när allt det som är kvar har hittat nya platser och det plötsligt är sån otrolig reda på allt (hur länge det nu varar).

Datorn vimlar av nya tänkbara projekt, riskfaktorn stiger dramatiskt varje gång man är inne och surfar. Lila och rosa är så fint tillsammans!

God Jul!

Eva

Anonym sa...

Tröjan till A blir jättefin! Färgerna passar ju perfekt ihop.
Hoppas att det går bra att ta sig till jobbet! Kör försiktigt!!
Vi alla önskar er alla en riktigt, riktigt God Jul ♥
kram

Hedvig sa...

En riktigt god jul önskar jag dig! :)

nattstickan sa...

Vi firade jul den 23:e med julmat och öppnande av julklappar. Samma dag fick jag också besked att vi fått lägenhet så ny får vi också börja röja på allvar, men det känns faktiskt bra. Firar ni något på jobbet när ni jobbar på helgdagarna. Jag jobbar nyår och då brukar jag in till Intenivvårdsavdelningen eller Akutmottagningen vid tolv-slaget. Vi äter lite gott och skålar in nya året.