fredag 17 december 2010

Snö på tvären.....

....ja, så har det snöat sedan i går vid lunchtid! Det har nog inte kommit så mycket, nån decimeter, men blåsten gör att det blir betydligt mer i drivorna och där emellan nästan ingenting.

Sen sist har jag varit med Svärdottern på julklappsshoping! Lika bra att hon är med så, blir paketen rätt från början. Vi började med att handla garn till A's tröja, rosa och lila. Inte så lätt att hitta riktigt rosa garn, men Rusta hade det här:

Sen fortsatte vi in till Karlskrona, där vi lunchade, innan vi gick lös på resten av klapparna! Det blev lite till barnen och sen blev det Gina Tricot, där Svärdottern skulle handla sin julklapp!

Det blev mycket letande och ännu mera provande. Men till slut var vi nöjda och jag fick äntligen mitt kaffe!! Waynes Coffe har så god latte! Det blev nästan en heldag med Svärdottern. Och det är riktigt mysigt att få rå om henne i bland. Tack Marie för en fin shoping och mycket snack!

Idag har mannen födelsedag! Paket blev det från mej  på morronen. En värmefilt till min frusne man! Perfekt även när hans leder värker och kroppen känns stel. Nöjd blev han i alla fall. Lite gott till middag blir det nog i kväll, innan jag börjar jobba.

Fick ett infall i morse när mannen gått till jobbet! Surdegsbröd, var det länge sen jag gjorde! Sagt och gjort! Fram med surdeg ur frysen, snabbtina i ljummet vatten medan jag letade recept. Hittade nåt med rågkross och lantvetemjöl. Blir bra....men lantvetemjöl fanns inte hemma, så man tager vad man haver och det blev nåt brödmjöl med fyra sädesslag och så fick hälften bli vanligt vetemjöl.

Hoppas det smakar bra! För M och jag ska träffas och sticka i eftermiddag och då måste man ju fika också! Kan väl inte vara fel med en kanna te och nybakat bröd?
På återseende! Glöm inte bort Fredagsmyset!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen tack för gott fika, med nybakat bröd! Det var verkligen smaskens. Och tack för trevlig stickstund =)
Hoppas att jobbnätterna blir någorlunda lugna och att du får sova riktigt gott ;)
Ses på måndag!
kram

Eva Hudin sa...

Idag snöar det lätt i Falkenberg, det är vindstilla och några minusgrader - kan det vara bättre en vinterdag. Kaffe efter shopping är ett MÅSTE! Och så gott det smakar. Jag drack press-kaffe när jag kom hem, ny apparat och nytt kaffe, tja... Men det får bli ett alternativ till de som inte vill dricka mitt pulverkaffe som jag tycker bäst om. Värmefilt låter verkligen skönt om man är frusen av sig. Hoppas mannen blev nöjd, eller ni kanske har börjat slåss om den. Surdegsbröd har jag inte bakat, men mjöl med fyra sädeslag har jag använt och det tycker jag är bra.
En trevlig adventsöndag önskar jag dig.
Eva