fredag 10 december 2010

Väntan.

Nu går vi här, mannen och jag, och väntar. Inte är det på tomten, inte! Utan om det ska komma något bud på vårat hus.....Trodde aldrig att det skulle vara så jobbigt att sälja sitt hus!
Målaren ringde igår och undrade om vi ville ha tapetserat lägenheten innan jul! Klart vi ville. Så nästa vecka ska de börja. Alla tre rummen ska få nya tapeter och köket ska få ny golvmatta. Perekt att få det gjort innan vi flyttar möblerna till lägenheten.

I den här huslängan ska vi bo. Balkongen i mitten på övervåningen är "vår". Eftermiddagssol blir det där, så vi kan säkert njuta till våren.
Igår kom sonen och svärdottern med barnen på eftermiddagsfika! Lika roligt varje gång de kommer. Uppfinningsrikedom saknar de inte mina barnbarn, Hundburen blev till en koja, till hundarnas förtret.

Inte den bästa bilden, men det var ju "natt" i kojan! Kul hade de i alla fall. Minstingen hade ställt till det på förmiddagen hemma hos sig, genom att gömma plånböckerna för både mamma och pappa! Föräldrarna trodde de hade råkat ut för ficktjuvar, när de varit och shopat dagen innan, så alla kort spärrades, när de inte kunde hitta dem. Plånböckerna hittades senare längst ner i lådan med hundleksaker (det finns en hund i sonens familj också). Det enda stället de inte letat på! Så det kan gå.....
Vi har varannandags väder här i Blekinge. Ena dagen flera plusgrader, grått och mulet. Nästa dag soligt och några minusgrader! Snön har sjunkit ihop, med skare de dagar det är minus. Trots växlande väder håller isen på att lägga sig på fjärden.

                                                   Men ån har fortfarande öppet vatten.                                          I dag blir det nog en lång promenad med hundarna. Så här på morronen ser vädret lovande ut: blå himmel och en sol som skymtar bakom trädtopparna.

På återseende! 

3 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Siv, jag hoppas att ni snart får huset sålt så att ni kan släppa det och känna er "fria".
Ett fårskinn ryms var helst man bor. Det kan komma till pass i så många situationer. Hos mig har tjuven varit framme flera gånger per dag, jag hittar inte nyklar, plånbok och annat. Men tjuven har hittills alltid varit jag själv.
Ni verkar bo så fint, med lite skiftande natur. Här har vi ju Ätran och havet så det är inte så dumt här heller, men skärgård har vi inte, bara öppna havet.
Jag önskar En Riktigt Fin Helg!
Eva

Anonym sa...

Dessa barn ..... man kan ju inte hålla sig för skratt ändå =)) Skönt att de hittade sina plånböcker till slut i alla fall!
Skönt att hinna få tapetserat innan ni flyttar in.... jag bävar för när de ska komma hit, samtidigt som det ska bli jätteskönt att få det fint och fräscht.
Tack för en härlig runda i det fina vintervädret!
(mamma har kommit in på sjukhuset nu)
Ha en fin helg!
kram

nattstickan sa...

Ja, det där att vänta är jobbigt. Själv går vi och väntar på om vi ska få en lägenhet som vi tittat på. Jag vill så gärna ha den, perfect läge och så skulle den också renoveras.