måndag 8 november 2010

Energi.

Vaknade i morse med ett behov av att göra något nyttigt. Det blev storstädning av sängen. Ut med madrasser och piska dem. Sen rena lakan och överkast. Mmmmm, det blir skönt att krypa ner i, i kväll. När ändå ångan var uppe chockade jag krukväxterna med en riktig rotblöta. Till och med orkidéerna fick stå en stund i vatten så att de var riktigt blöta. Konstaterade att det var blomstänglar på gång på nästan alla. Kul. Novemberkaktusarna blommar för fullt och lyser upp lite i fönstren. Annars har jag bara växter som klara långvarig torka. Jag glömmer alltid att vattna!

Sen dammade jag av symaskinen! Läste i min stickbok hur jag skulle göra för att förlänga tröjan jag stickat. Zick-zack söm och sen klippa av resåren! Nervöst, men nu är det gjort!


Maskor är upp-plockade och en ny nederdel ska stickas.Tänkte mig en lång (bred?) resår med 2 aviga och 2 räta. Hoppas det blir bra.
Sockprojekter har jag jobbat på under söndagskvällen. Dropsmönstret innebar inte 5 stickor utan 6!! Det behövdes en hjälpsticka till mönstret! Mannen undrade varför jag gjorde allt så komplicerat. Det var väl enklare att handla ett par sockar i affären!?
Tycker att skaftet ser brett ut! Men det är ju bara slätstickning, så det är inget som drar ihop, som resårstickning gör. Mönstret är lätt att komma ihåg, så det är riktigt kul att sticka. Fast jag tycker inte att mönstret ser ut som på beskrivningens bild? Har lite svårt att bestämma mig om jag ska fortsätta.......

Efter allt morronarbete tog jag vovvarna på långpromenad. Vi träffade på Ozzy, en brun labbe, och hans husse, så tjejerna fick springa av sig på ängen vid ån. Även M med Saga och Enya kom, så det var high life med 6 spring-glada hundar!
Inte helt lätt att få med dem på bild!
M hängde med på långrundan och vi fick en härlig promenad på ett par timmar.
I eftermiddag har vi vilat. Tjejerna var riktigt trötta, för inte ens när jag började med middagen, kom de ner från sängen. De brukar alltid komma för att se om det blir nån godsak till dem.

I morron är det tisdag, och då är det stickcafé igen!

På återseende
 
 

4 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Siv, utan mönster är väl att ta i, jag la upp några maskor och fördelade dom på fyra och började sticka, tills jag tyckte att skaftet verkade lagom långt. Därefter fick grannen rycka in och hjälpa mig.

Majsan sa...

Saga, Enya och jag tackar för en härlig förmiddagspromenad =)
Läcker orkidé! Såg att det var stänglar på mina också... annars ser de mest ut som sk*t
Förstår att du var nervös när du skulle klippa i tröjan... men jag tror det blir jättebra!
Ses i morrn!

Eva Hudin sa...

Hälsa mannen att det inte är någon sport att köpa sockor i affären. Ja, jag vårdar grannen så gott jag kan - hon är en pärla!
Kram

Hedvig sa...

Vilka snygga sockor! Vilket mönster är det du använder?