söndag 21 november 2010

Mera röj.

Igår blev det tränat agility. Det gick riktigt bra med båda tjejerna. Kul! Vi var inte så många, så det var ett rysligt släpande på hinder, för att få till ett par kombinationer. Efter allt regnande var det mer än blött på planen. Vi fick flytta hindren från den ordinarie agilityplanen till en något så när torr hörna av lydnadsplanen. Leriga upp till öronen kunde vi till slut träna.
Merlin med matte jobbade på att undvika tunneln! Dömt att misslyckas med en hund som älskar tunnlar!

Fart har han i alla fall!
Winnie och jag tränade kontaktfält på balansen. Nyttigt men tråkigt. Hon fick avsluta med några hopphinder och en tunnel, och det gick i 190!
Qeylah tränades på handling. Inte helt lätt, eftersom hon inte gör något utan att jag följer med och visar....Vi har hela vintern på oss att öva.

Men som sagt: jag var nöjd med träningen.
Hemma igen blev det röjt lite mera... Denna gång blev köksskåpen genomgångna. Man hittar ett och annat som man totalt har glömt att det fanns.
All den här röjningen har trots allt ett syfte, förutom att det ska bli fint i skåpen! Vi har fått lägenhet, efter lång väntan, och ska flytta från huset till 3 rum och kök. Det är bara att inse att det blir mindre plats än vi har nu.

Man kan ju inte bara städa, utan göra lite annat också. Så igår tog jag hand om alla äpplena som jag fått av mina föräldrar! Det blev en ryslig massa Äppel Chutney. Nu ska den stå till sig sisådär en månad minst, innan den är ätfärdig.

Några varv på stickningen har det blivit också. Just nu så jobbar jag på att få mohairtröjan färdig.... Men det lär väl ta tid i den här takten. Var på Rusta  och fick inhandlat vitt garn till Hello Kitty mössorna som jag tänkt sticka. Nu ligger det bara och väntar...... precis som mina andra projekt!

I morron hoppas jag på en riktigt lång hundpromenad. Skulle vara skönt efter allt röjande.


På återseende.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser härligt ut med agilityträning. Vi har tränat lydnad idag.... tack o lov sprack det upp och regnet slutade precis innan vi skulle börja.
Mums med äppel chutney!
Här är fler som hoppas på långpromenad i morgon!
Hörs!

Eva Hudin sa...

Siv, jag är ensamstående och jag gör vad jag vill med min tid. Vill jag sticka en hel dag gör jag det. Idag dock, har ena sonen med flickvän varit här och ätit middag och flera timmar gick utan att jag rörde stickningen.
Härliga bilder med fart, jag förstår att agility inte bara är motion för hundarna.
Jag röjde städskåpet i går och hittade också saker jag nästan glömt bort att jag hade, bland annat en ljusstake som nu fått en mer framträdande plats.
Huset där jag hade min tvåa brann ner till grunden för några år sedan. Nu vet jag att man klarar sig med färre saker. Och jag vet också att färre ganska snart blir mer och mer.