söndag 14 november 2010

Grilltid.

Finns det nån bestämd tid när man inte grillar mer för säsongen? Inte i vår familj i alla fall. Grillen anväds flitigt året runt. Så idag var det dax igen. Vi har hållit på att städa hyllor och förråd hela helgen, så klockan blev sent innan vi fick tänt grillen.
Mörkt och regnigt, men några laxfiléer hamnade till slut på grillen. Bakad potatis med mycket rödlök och gräddfil, fullbordade den sena maten.

Resterna hade vi inga problem att bli av med. Både katter och hundar hjälpte till.

Det har inte blivit något stickat på flera dagar. Börjar få lite abstinens. Vill ju bli färdig med mina projekt. Jag har ju fler arbeten som bara väntar på stickorna..... T.ex köpte jag garn när vi var på semester i somras. Vi åkte förbi Kilafors, med ett stopp hos Garntjänst. Det var bara lite för varmt för att handla garn. Men det blev lite Raggi till en flättröja till mig. Är så sugen på att börja på den. Vi var faktiskt ända uppe i Abisko på vår resa. Totalt körde vi lite mer än 400 mil. Sverige är långt.
Vi har tänkt att göra om resan igen, kanske redan till sommaren 2011! Vi tyckte att det var värt alla timmar i husbilen, för att få uppleva den storslagna fjällvärlden! Vi blekingar är ju inte vana vid så mycket vidder!
Kanske man kan få tips på bra ställen att handla garn, när vi kommer norr över nästa gång?

Har även betat av en hög med stryktvätt! Hur kul är det?? För att få det lite roligare satte jag på en gammal film: Kelly's Hjältar. Jag tröttnar aldrig på den och strykningen gick faktiskt ganska smärtfritt.

I morron är det utbildning hela dagen, så inte blir det nåt stickat då. Får se hur pigg jag är när man kommer hem. Kanske lite kvällsstickning framför TV:n?

På återseende.

4 kommentarer:

Majsan sa...

Låter som mums med laxfilé och bakad potatis. Härligt att kunna utnyttja grillen trots att vi är inne i halva november =)
Hoppas det blir en givande utbildningsdag!
Hörs i veckan

Eva Hudin sa...

Siv, jag får väl önska detsamma, om att ordningen ska bestå. Ja, man samlar verkligen på sig och det behövs rensas då och då. Kul med grillning ute i november, ska väl vara hurtfriska hundägare för det!

Hedvig sa...

tack för din rara kommentar om min bonad! :)
Självklart finns ingen bestämd sluttid för grillning! Vi hade grillfest på annandag jul för ett par år sedan. :)

Ha en bra vecka!
/Hedvig

Anita sa...

ja visst är fjällvärlden underbar (är ju norrlänning). Vi åker till Funäsdalen varje höst och fjällvandrar med hundarna fast Abiskofjällen är ju ett snäpp vassare.