Sidor

fredag 19 januari 2024

Vinterpromenad.

Vintern håller i sig. I onsdags fick vi mer snö - i kraftig vind! Det blev nog minst 10cm till. Efter snöfallet kom kylan tillbaka!🥶  Det tog nästan hela torsdagen innan vinden  blev mer "normal". Trots en frisk (och kall) västlig vind, blev det ett riktigt vinterbad, i issörja, på torsdagsförmiddagen! Maken fick jobba hårt för att komma igenom isen, som frysit sig tjock sen i tisdags morse. Efter badet, var det dags för veckohandlingen. Som vanligt köpte vi rågskorpor, till lunchen. Ett stort stycke högrev, fick också följa med hem. Så eftermiddagen ägnades åt att fixa ett storkok med köttgryta. Det blir fredagens middag och överskottet hamnar i frysen!
Idag tog vi hundarna på långpromenad längs cykelvägen till Skärva. Helt ljuvligt vinterväder. Sol och inte allt för blåsigt.
Det är inte ofta vi har sånt här vinterväder i Blekinge! Så det är bara att njuta - rätt vad det är blir det plusgrader och regn.......
Det har blivit mycket stickat de här dagarna. 33 varv mönsterstickning av 51 varv, är avklarat. Varje varv tar ju en stund att ta sig igenom. Efter första minskningsvarvet är det bara 260m kvar, det var 304 från början!PUH!
Igår stickade jag mest på sockorna......
Mönstret är inte kul att sticka! Så det får bli en rapport till, eller kanske två. Sen får skaftet bli resårstickning. Fortsättning följer. 
Nu blir det ny ljudbok i lurarna, tredje delen i Ölandsmorden av Jonna Mo, och mer tröjstickning!

Siv

Inga kommentarer: