måndag 21 januari 2013

Plus och minus.

Jag börjar väl med det positiva (plus).
Med posten kom en ny stickbok! Märkligt att det alltid finns en ny som jag bara måste ha??

"Sticka flerfärgsstickning med lyfta maskor" är en bok jag tittat på flera gånger sen tidigt i höstas, så nu fick den allt hamna i min stickbokshylla!
När koftan är färdigstickad, måste ju den här tekniken testas! Det finns massor av mönster i den.....

En riktigt lång promenad tog jag med hundarna idag. Hade hoppats på sällskap av M och labbarna, men M hade annat för sig idag.
Vi gick mest i skogen, för att undvika den kalla blåsten. Ett par snöbyar drog förbi medan vi var ute. Men emellanåt försökte solen att ta sig igenom molntäcket.
Det är inte särskilt högt på himlen solen kommer upp så här års. Men man får ju vara glad för de stunder den visar sig.
Havsvikarna har frusit till nu, efter en längre tids minusgrader. Men någon skridskois är det inte, eftersom den är täckt av snö.

Så till minus. Den fina röda overallen jag köpt till Gina, har hon haft för sista gången. Eftersom Gina är så tunnpälsad har hon fått fula skavsår på frambenen, av sömmarna på overallen. Jag som trodde att jag hittat något som skulle fungera!! Men jag får allt köpa lite fleesetyg och försöka mig på att sy något eget. Kan ju vända sömmarna utåt, när jag syr själv. Men jag tycker ju inte att det är så kul, det där pillet vid symaskinen!
Men innan jag handlar tyg, ska jag sätta mig och surfa runt och se om jag kan hitta någon bra hundtröja att sticka. Nackdelen med stickat är ju att det inte håller vätan borta.....

Nu blir det lite kaffe, ljudbok och koftstickning en stund.
Ha en bra måndag, alla ni som tittar in!
SES!

4 kommentarer:

Henrietta sa...

Du kan inte sy kantband på sömmarna? Så att de kläs in liksom.

Kram Henrietta

Anita sa...

Jag har för hand sytt fast ett mjukt tyg/foder över sömmarna på ett täcke till en av dots hundar som fick skav och det funkade.

Hedvig sa...

Jag tänkte också som de ovan, att man kan "klä in" sömmarna på något vis?

Och kul att du köpt den boken. Jag har den inte själv men är lite sugen, för det är riktigt roligt att sticka med lyfta maskor! :)

Pysselfarmor sa...

Den stickboken är bra, man kommer igång med tekniken. Gick kurs med författarna som kursledare - väldigt inspirerande.

http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/