onsdag 9 januari 2013

Långsamt.

Det går tiden när det är så grått och trist ute! Det enda som går framåt är faktiskt den "lång"randiga koftan! Ärm nummer två är påbörjad och det är en bra stickning att ta till framför TV:n! Eller när jag sitter vid datorn och tittar på sådant jag hoppade över, kvällen innan.
I går kväll, efter funderande hit och dit, gick jag med i Stickcafé Online på Facebook! Trevlig överraskning med ett 5000-kalas! Många mönster att få hem gratis. Det tackar jag alla Desingers för. Och eftersom jag är lite insnöad på sjalar laddade jag hem ett nytt sjalmönster! Funderar dessutom på att vara med i KAL-stickningen av nämnda sjal, på Ravelry. Sjalen är "SOLUTION" av Kamilla Svanlund. Jag har ju en del sjalgarn liggande, så det hade varit perfekt att sticka en. Men så är det ju det där med att få koftan klar också....... Men två "sticken" kan jag nog ha igång samtidigt, det har ju hänt förr!

Framför datorn har jag ofta sällskap av "garnmarodören", och då går det ju inte att sticka!
Desto bättre går det att surfa runt och "klicka" sig vidare tills man inte vet var man började! Det är ett säkert sätt att få tiden att gå.......
Vårt "nya" liv håller vi, mannen och jag, på att vänja in oss i! Mycket som jag gjort medan mannen varit på jobbet, kan vi dela på nu. Lite svårt att ändra sina invanda rutiner, men det ska nog gå! Maken måste ju också ha lite att göra! Dessutom är det skönt med sällskap på de långa hundpromenaderna. Det blir ju fortfarande härliga skogspromenader med M och labbarna några gånger i veckan, nu när vardagarna är tillbaka igen!

Stickcafé IRL har startat upp denna veckan! Äntligen. Var inne på Lennart's igår och träffade alla glada stickerskor igen. Så mysigt med sticke, fika och en massa prat! Sådant är guldkant på tillvaron.
I morgon börjar vi med vårt Stickcafé här i byn. Visst är det skönt när allt blir som vanligt igen??

I kväll blir det mer TV-stickning till "Mästerkockarna".
Hoppas ni får en fin kväll!
See you!

4 kommentarer:

Ippolinas IGs sa...

Den där garnmarodören är nåt extra ;)<3

Skaparglädje sa...

Hos mig går stickningen baklänges hela tiden....inte bra att sitta i andra tankar när man stickar mönsterstickning.

nattugglan sa...

ha en bra dag/kram kikka

Eva Hudin sa...

Håller tveklöst med, hellre frusen mark än den där mjuka blöta klafsiga. Nu vill jag ha en hund vid min sida för nu jäklar ska det traskas i skog och mark :-). Ringde på en 2-årig whippet häromdagen, men den var tokig i katter så det var bara att glömma. Lilla räkans långnos och vackra uppenbarelse får mig att smälta som smör i solsken.
Trevlig Helg du också!