söndag 27 mars 2011

Här är så tomt!

Vår lilla siames, Alliz, finns inte mer. Hon har varit lite hängig de sista två veckorna. Trodde att det berodde på flytten. Men hon började dricka mer, så veterinär kontaktades. Diabetes trodde jag. Men det var betydligt allvarliga. Njurarna hade slutat att fungera. Det finns ingen lösning på det problemet, så för att minska hennes lidande fick hon somna in. Här blev så tyst och tomt!

Som tur var hade jag Symässan i Malmö att se fram mot. Så igår steg jag upp i ottan, för att åka med buss till Malmö. Solen sken men det var ett par minusgrader vid 7 på morronen. Plånboken laddad och stickning i ryggan, så var det bara att inta bussen tillsammans med M. Ja, vi var ju inte ensamma på bussen precis. Den var fylld till sista platsen med likasinnade flickor och tanter. Den ende mannen på bussen var chauffören, och han skulle titta på fotboll medan vi gjorde mässan!
I min enfald trodde jag att det skulle vara en uppsjö med garnen! Men det som det fanns mycket av var PÄRLOR och TYGER! Lappteknik och kviltning tycktes vara temat på mässan. INGET FÖR MIG!!

Men en guldgruva hittade jag i alla fall: Ullcentrum från Öland! Tur de fanns så jag fick klappa garn och även handla lite med hem!

På hyllorna är det Lingarner bla.

Och i säckarna är det tvåtrådigt Ullgarn....


Den här tunikan förälskade jag mig och var tvungen att handla garn till den...

Vi får väl se om det blir en så'n eller om det blir något annat av ullgarnet som följde med hem!?
Hittade även en liten monter som hade garn i 100% Cashmere! Det fanns en passande färg till ullgarnet jag handlade, så det kan kanske bli en fin spetssjal att ha till tunikan?
Ja, nån brist på garn har jag ju inte, det är snarare brist på tid till alla projekt!
Men nu har jag ju inte nån trädgård som ska vårstädas....så då måste jag ju få mer tid till stickning, eller??

På återseende!

4 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Ojojoj, så tråkigt att höra om Alliz. Men ibland måste man ta sådana beslut när man har djur. Jag beklagar verkligen. Å andra sidan, vilken garnfest du varit på. Man vill ju bara hoppa i de där säckarna och lukta och känna och klappa.

Skaparglädje sa...

Tråkigt när djuren blir sjuka och man måste avliva dem.
Tur att det fanns lite garn på mässan som du kunde köpa med dig hem.
Kram!

Anita sa...

Det är svåra beslut att fatta när djuren blir sjuka. Fina garner du köpte. Det är alltid lika roligt med nyköpta garner och leta mönster till dem.

Ulis sa...

Vad synd om din fina katt. Håller med dig om att det var lite garner på mässan. Hade också hoppats på mer, men jag är ju galen i tyger också. Lyckades dock att inte handla med något tyg alls hem för jag har redan för mycket. Det blev lite garn och lite pärlor. Min svägerska inspirerade mig. Finns det pyssel man kan prova på kan inte jag låta bli. Då kliar det i de kreativa fingrarna. Köpte därför en ring till halsband som det står kreativ på, tillsammans med en massa pärlor och tingeltangel till smycken. Klarade att hålla min budget.
Vi ses på klubben när leran torkat till lite.