måndag 17 januari 2011

Vår i luften?

Kan det vara möjligt att våren är på väg? Luften kändes ljum och fåglarna höll väsen under min  hundpromenad i eftermiddag. Helt klart tyckte hundarna det, för snön har sjunkit ihop och det var barmark runt träd och stenar, så det var mycket att lukta på! Temperaturen var 5 plusgrader och solen gjorde några tappra försök att titta fram genom molnen. Det porlade ordentligt i dikena inne i skogen. Men vägarna såg ut så här:
Inte ens hundarna med inbyggda broddar kunde ta sig fram på isen! Men visst känns det bra att snön har sjunkit ihop och isen i viken börjar töa.
Fast med tanke på att amaryllisen blommar ännu, så blir det nog fler bakslag med kyla och snö. Men det gäller att njuta när tillfälle ges. Och njuta kan man ju göra över en vackert röd julblomma även i januari.


Nu kommer min mohairtröja väl tillpass. Lagom under en vindjackan på promenaden. Den här tröjan låg som ett UFO länge innan jag tog upp sticket igen. Men go'are tröja finns inte, så nu blir den flitigt använd!
Tuben i alpacka är nästan klar! Har lite garn kvar på andra nystanet, när det är slut får den vara färdig. Men då är det kanske vår??
A's rosa och lila tröja går sakta framåt. Bakstycket är nästan klart, fast den har legat längst ner på prioritetslistan. När tuben är klar får tröjan följa med till jobbet, så då kanske det finns hopp om att den också blir klar!
Flytten går framåt. Vi var på IKEA i lördags! Trots att man har för mycket saker, behöver man köpa nytt, för att få ihop hemmet igen. Nu blev det en ny TV-bänk och ett nytt mindre skrivbord och två nya arbetsstolar. Det blev riktigt bra, när det var monterat och på plats. Men ni vet ju hur det är med IKEA! Det har en förmåga att följa med hem grejer som man inte alls tänkt handla....Det bara ligger i vägen och pockar på att åka med...så det blir alltid mer än man tänkt sig! SUCK! Att jag aldrig lär mig!!

Ha det riktigt gott och håller er borta från isiga vägar!
Siv

6 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Visst är det underbart med töväder, skönt att det försvinner lite snö, men det blir säkert bakslag på det här, men då är vi lite närmare våren ändå.
Håller du på att flytta, du är ju en ”ny” bekantskap för mig känner dig inte så väl.
Kram Anne-Lie

Anita sa...

Tröjan ser verkligen mysig och skön ut! IKEA och GeKås är lika hopplösa bägge ställena - det är så billigt så det blir jättedyrt när man kommer till kassan. Va ska man med alla grejer till egentligen?!

Eva Hudin sa...

Ja, här är det också mycket att lukta på. Nosen i backen hela tiden! Och halt är det här med, på vissa ställen glashalt. Småfåglarna känner att det vänt, de sjunger eller snarare smågnolar i buskarna. Fin tröja, fina och milda färger. IKEA har ALLTID något att erbjuda oavsett om man ska ha något eller inte!

Hedvig sa...

Nja, än får vi nog vänta ett tag på våren... Men hoppas kan man ju alltid!

Jättefin tröja för övrigt! :)

Jonas J sa...

Hej!
Vad använde du för garn till den mohairtröjan?
Det ser så fluffigt ut. Bara ett år sen. :)

Jonas J sa...

Oj det var visst två år sen. Jaja