torsdag 27 januari 2011

Herrbesök?

Idag har det varit strålande sol från en klarblå himmel! Det var absolut läge på långpromenad idag. M och labbarna hängde på. Som vanligt började vi på fälten, så alla fyrbeningar hade möjlighet att springa av sig. Och det gjorde de!
Fältharen som var på fältet hann dra upp i skogen innan hundarna fick syn på den. PUH! Mina två gamlingar jagar gärna....... I dag gick vi riktigt långt, där det inte har gått att komma fram för all snö tidigare, så 2½ timme tog det att ta sig runt. Känns skönt att komma hem och dra upp fötterna i soffan, lyssna på en bok och dricka te.

I går hade jag manligt besök i köket!
Den här herren fick hjälpa till att få min ugn ren! Det är mycket som ska städas innan flytten. Men det behövdes mer sällskap för att stå ut med arbetet:

Så det fick bli Johan Christian Homan, i en gammal Jan Mårtensson-deckare, som jag laddat ner till mobilen!
Håller på att lyssna mig igenom alla de här gamla böckerna. Det är mycket matnyttigt i dom, bland alla morden. Faktiskt har vi besökt en del av ställena när vi varit på resa i Sverige, semestertips helt enkelt. Gårdagens herrbesök var inte slut med detta. Utan med posten kom paket från http://www.tittisbod.se/  Jag som inte gillar tomtar föll pladask för de här när jag surfade runt innan jul:

Så nu ska här tomtas! Lika bra att få hem dem i god tid......... Hoppas jag reder ut få dem så fina som bilderna visar.

 Har varit lite avis på alla er som har rimligt avstånd till symässorna i Stockholm! Men på stickcafét i tisdags blev jag upplyst! YES! det finns en symässa i Malmö i vår!! Gissa vem som ska dit? "Bara" dryga 20 mil enkel resa! Går i ett nafs att köra dit. Så nu får det allt bli vår snart......

Njut av solen, medan den är framme!

4 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Här har också varit sol idag och kallt. -19 grader i morse. Jag har också varit ute på promenad med hunden, jätteskönt.
Städa ugnen är inget roligt jobb.
Kram Anne-Lie

Eva Hudin sa...

Skulle inte ha något emot att var hund hos dig eller Majsan. Jag flyttade en gång till en lägenhet som inte var städad, ugnen gick aldrig att få helt rent, inte ens Mr Muscle klarade av det. Hua! Tomten börjar sitt arbete redan i januari sägs det, så du är helt rätt ute, Siv. Det är faktiskt bara 20 till Malmö härifrån också, så det tål att tänkas på. Vilket liv ett liten valpknyte kan föra, för att inte tala om åtta små...

Anita sa...

Tomtarna är jättekul att sticka. Jag gjorde min när jag låg inne på sjukhuset - avdelningens personal följde med spänning resultatet. Det kommer att bli fler tomtar..

Anonym sa...

Känns ju lite knas med tomtar nu..... men det kan nog vara bra att vara ute i god tid =))
Tomtarna är ursöta.... så får du nån över, så bara hojta till *hehe*
Nej, nu har jag baske mig inte tid att sitta här o surfa.... nu är det städningen som kallar.
Hoppas helgen blir bra!