måndag 3 januari 2011

Nytt År!

  God fortsättning på det nya året!
Hoppas att det blir ett bra stickår med många färdiga arbeten! Några nyårslöften har det inte blivit. Mannen och jag firade in det nya året med att vårt hus blev sålt och vi kan börja tänka på flytten till vår fina lägenhet! Några jobbiga veckor väntar oss med packning och kånkande av kartonger och möbler....Vi började redan så smått igår med de sista böckerna i bokhyllorna och allt "finporslin" och glas från vitrinskåpet! Hur mycket som helst! Och ändå tycker vi, både mannen och jag, att vi inte har så mycket saker! Vet inte hur det går ihop med alla kartonger vi packade igår? Vi fyllde bilen och fick iväg det till lägenheten. Tog nästan hela dagen.

Det har inte blivit så mycket stickat de sista dagarna, och framöver blir det nog inte heller så mycket. Men ett par sockar är i alla fall färdiga och de är så sköna på fötterna.
Stickade efter mönster i boken "Sticka Mössor Vantar Sockor!" av Ann-Mari Nilsson. Där finns flera bra mönster till min "att göra lista". Boken finns till utlottning hos "herr avig" , länk finns i min blogglista. Sen var det de där regiasockorna som också ska bli färdiga........Ska aldrig mer sticka så pilliga sockor!

Är det nån som kommer ihåg de här tomtarna? Jag gjorde mina när sonen var liten och jag var föräldraledig. Sonen fyller 29år i år!

De är två av de få tomtar jag har till jul. Men de hänger med varje år. Eftersom jag inte tycker om att pyssla är jag ganska stolt över att de blev färdiga och dessutom fick bli ett par!

Idag väntar en långpromenad med hundarna i strålande sol och några minusgrader. Hoppas på sällskap av M och labbarna.

På återseende.

4 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Vad skönt att ni fått sålt huset och nu är på väg till ett nytt boende. Hoppas ni kommer att trivas, tvåbeningar som fyrbeningar. Fina sockar du gjort, hälarna är särskilt vackra. Jo, de där tomtarna minns jag och de finns lite varstans även nuförtiden. Strålande sol här idag men kallt, i morse var det nästan -15 gr och isen på bilrutorna var stenhård.Ha det!

Hedvig sa...

God fortsättning! :)

Och vilken nostalgi tomtarna väckte. Mamma hade sådana framme när jag var barn...

Anonym sa...

Vad härliga dina sockar ser ut! Å tomtarna.... såna gjorde jag också. Tror att mamma har en kvar...... till mig själv gjorde jag inga... smart va =)
Ja, nu har ni minsann att göra... packa, packa och åter packa. Men det här kommer att bli bra, tror jag =))
Ses i morrn!

nattstickan sa...

Grattis till husförsäljningen! Jag har också börjat röja inför vår flytt. Det är inte klokt så mycket man samlat på sej genom åren.