fredag 21 januari 2011

Fredag

Städdag, eller??? Ja, i alla fall behövdes golven moppas av efter allt spring ut och in med kartonger. Smutsiga hundtassar har vi också haft gott om i tövädret som varit. Men hur kul är det att städa när allt är i oordning? Inte alls. Men nu är det gjort och nu kan jag njuta av min fina amaryllis, som har fyra stora blommor även på den tredje stängeln!
Julgardinerna hänger kvar, och det får de göra tills vi flyttar. Ingen idé att ta ner dem och hänga upp nya nu. Utan gardiner blir inte heller bra, för då kommer det att eka i vårt stora kök, nu när det är halvtomt.


Jag har bläddrat lite i boken om Tvåändsstickat! Jisses, vad det ser invecklat ut! Men det kanske ger sig när man sitter med garn och stickor i händerna?
Det finns bilder på hur man stickar slätstickning, aviga maskor, krokmaskor och jag vet inte allt. Mönster på vantar och sockar och mössor finns också. Plus historian om sticktekniken. Interessant bok, men jag är tveksam om jag kommer att testa det. Vi får väl se!


I går hade vi en sån där underbart solig dag. Vi gick den riktigt långa rundan, nästan 1 mil, med M och labbarna. Härligt trötta var både hundarna och jag när vi kom hem. Hundarna hittade lite solstrimmor bland trasmattor och trädgårdsdynor när vi kom hem. Så där skulle njutas!
De här hundarna älskar att ligga i solen! Måste vara deras afrikanska rötter som ger sig tillkänna!

Nu är jag ifatt med allt mitt rasklubbsarbete, så i eftermiddags har stickorna kommit fram. A's tröja jobbas det på. Bakstycket är klart och framstycket en bit på väg. Gillar att sticka alpstickning. Det blir inte så enformigt som vanlig slätstickning, och med stickor 5 händer det lite.
 I kväll blir det nåt gott att äta, kanske ett glas rött och sen en film med Michael Douglas. Fick tag på en box med fyra filmer för några dagar sen (och en sticktidning med bara sockmönster). Så nu hoppas jag att jag kan hålla mig vaken efter maten.....

Ha en skön fredagskväll där ute i stugorna.
På återseende.

6 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Du verkar också vara en person som inte bara kan sitta rakt upp och ner på en stol utan något i händerna. Alpstickning - är det likadant som patentstickning?
Fina hundar ni har.
Trevlig Helg och Kram!

Eva Hudin sa...

Hej Siv, tack för kommentar hos Disa och valparna. Väntan är verkligen tröttsam. Tvåändsstickat tror jag inte är något för mig. Alpstickning har jag inte hört talas om, och jag ser bara två stickor, vad gör du med de andra..:-)
Ja, någonstans i det nedärvda finns det nog en liten sol-gen hos dina hundar.
Trevlig kväll och helg!

Anonym sa...

Tack för gofika och trevlig stickeftermiddag =)
Saga o Enya hälsar o tackar för igår =)))
Tvåändsstickning står jag gärna över. Otroligt fint.... men nej, det verkade alldeles för invecklat för mig.
Amaryllisen är ljuvlig, kan jag garantera! Jag har sett den live =)

Anita sa...

Tvåändsstickning och alpstickning?? Har inte hört talas om varken det ena eller andra men tvåänds låter som något krångligt.
Mina hundar älskar också att ligga och sola sig, de blir "bruna" på sommaren.

Eva Hudin sa...

Siv, åtta knyten ligger på sin plats i köket och buffar och smackar och grymtar. Visst är det rörande!

Eva Hudin sa...

Siv, Disa har gjort ett par utfall mot mig, morrat och visat tänderna. Efteråt är det som hon kommer till mig och ber om ursäkt. Hon har diarré och veterinären säger att hon kan vara utan mat ett dygn för att skona mage och tarm. Vatten finns det ju hela tiden.