söndag 2 oktober 2011

Garntjuv!!

Jag är utsatt av en notorisk garntjuv! En kväll i veckan, när vi satt och åt middag, såg jag något grönt fara förbi i en farlig fart. Upptagen av maten tänkte jag först inte på vad det kunde vara.... Men sen kom tanken i fatt!!
Ett nystan, blev till två på några sekunder! Men det gick inte lika fort att reda upp det!! Det tog en bra stund att få i hop härvan till ett nystan igen. Inte nog med att Gina är en garntjuv, hon klättrar på stolar och bord för att komma åt det begärliga bytet! Måste komma ihåg att skjuta in stolen, när jag lämnar skrivbordet......

Vi har haft två soliga och varma dagar. Mannen har varit ledig, så det har blivit två utflyktsdagar med husbilen. Fredagen tillbringade vi på Almö vid Tjuraviken. Här är det många som står med husbilar och husvagnar, från tidig vår till sen höst. Naturreservatet erbjuder både promenader och bad, när det är säsong för det.


Enda felet med såna här ställen är kreaturen! Det är hopplöst att gå där med hundar för kossorna gillar inte dem alls. Men med ett staket emellan, kan även jag tycka att de är lite charmiga...
Det blev lite stickat på mitt arbete till Stickhjälpen. Sticklusten har inte riktigt funnits några dagar, så allt har legat "på is". Men nu känns det som lusten börjar återvända. Tänk vad lite sol kan göra!
Det var inte bara vi som njöt i solen utan även fyrbeningarna .....
Lördagen körde vi många småvägar för att till slut hamna i Kristianopel! Här finns en mindre fiskehamn med några gästplatser. På den tiden, när vi hade segelbåt, hamnade vi ofta här på vägen upp genom Kalmarsund. En lång ringmur går runt delar av byn, som har många fina trähus. Det ligger även en camping innanför muren. Vi tog en promenad med hundarna och gick faktiskt på muren, med alla fyrbeningar.
Mer tid för stickning blev det. Härligt att kunna sitta ute i solen och sticka! Många fågelsträck drog förbi över våra huvuden. Mest gäss, men även tranor. Ölands Södra Udde ligger ju bara en bit bort över sundet.
Idag har jag sovit, men det gjorde inte så mycket, för dimman har legat tung över byn hela dagen. Det har inte varit något utflyktsväder precis.
Så är det dags för en jobbnatt till!

Ha en skön avslutning på helgen!

5 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Vilka härliga dagar ni haft.
Vad stickar du för något till stickhjälpen?
Kram!

skapa och inreda sa...

Hi, hi... garntjuvar finns hos mig med :)
Njuter av dina fina bilder. Visst är det härligt ute nu, gillar höstens alla sprakande färger.
Kram Annika

Anita sa...

Härliga höstbilder! Låter så mysigt att åka iväg så som ni gör med husbilen.

Majsan sa...

Vad hon kan, den lilla räkan =)))
Ljuvliga höstbilder!
Ses imorrn =)

Eva Hudin, Falkenberg sa...

Vilka härliga bilder du bjuder på. Garntjuvar har jag också, men det är katterna som gärna bär iväg med ett nystan eller fler. Däremot har jag fått en grävmaskin i huset, stora gropar på uteplatsen. Vad gör man åt sådant? Har du ett tips, kanske...