onsdag 12 oktober 2011

Vilken dag!

Med posten i går kom den här boken:
Den blev flitigt studerad i går kväll, och fram ur frysen kom en sats rågsurdeg. Hittade ett recept på potatislimpa med surdeg. Lät väldigt gott. Så i morse satte jag till deg och senare under förmiddagen blev det bak. Trodde att min ugn skulle fungera, efter packningsbytet i förra veckan! Men icke sa nicke! Bröden blev 3-4cm höga och inte genombakade! Så mycket energi för att bara kasta i soporna! Humöret var inte på topp precis! Men vädret var helt underbart, så jag tog hundarna för en promenad och för att "gå av mig" det dåliga humöret. M och labbarna mötte upp. Skönt med tvåbent sällskap att få beklaga sig för! Vi gick längs ån mot badplatsen.

Halvvägs gick vi in i skogen och lät hundarna rusa av sig. Det var populärt kan ni tro. Trattisarna yrde runt benen på dem, men var gör väl det. Det finns massor av trattisar för de som inte tröttnat på att plocka dem.
Egentligen hade vi tänkt ha badplatsen för oss själva, så hundarna hade kunnat härja runt i sanden och kanske ta en simtur också. Men det var fler än vi som tyckte att det var ett bra ställe att njuta av solen på. Så det blev inget med sandhärjning eller bad för dogsen. Snopet! Men vi satte oss på en bänk och njöt lite av solen vi också och hundarna var nöjda med att få ligga och sola sig.

Vi gick samma väg tillbaka, när vi vilat färdigt. Var bara tvunget att ta ett kort från badplatsen över allt vatten. Efter allt regnande var det så fint med solen som glittrade i vattnet!
När jag kom hem tog jag ett nytt försök med bakning och ugn! Kanske att jästen (torrjäst som legat ett tag i skåpet) inte funkade i brödet?? Satsade på ett säkert kort: sockerkaka! Den kan man väl inte misslyckas med? Svängde ihop en sats och in i ugnen. Ca 35 min i 175 grader, enligt receptet och det har alltid stämt tidigare. Men icke!! Efter 55 min kändes stickan torr och ytan var fint ljust gulbrun, precis som det ska vara efter 35 min enligt receptet. Hoppas den går att äta, har inte skurit i den ännu.....
I morgon blir det en ny dust med felanmälan hos Bostadsbolaget! (Kan kanske använda bröden som batong, om de ifrågasätter felanmälan??)
Efter dagens vedermödor är jag trött i både kropp och själ, så nu blir det en ljudbok i öronen och en stickning i händerna. Fötterna skönt upplagda på en pall!

Hoppas ni får en skön kväll!

På återseende.

4 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Åh, man blir så irriterad när man misslyckas med sitt bak. Men som sagt det brukar hjälpa att komma ut i naturen.
Kram!

Henrietta sa...

Finns det något värre än att misslyckas med baket? Tror inte det!
Boken ser spännande ut, har inte kommit tillskott och satt en surdeg än. Men det kommer väl :o))

Kram Henrietta

Hedvig sa...

Synd på bröden! Jag gjorde frank löksoppa häromdagen men alltihop välte i ugnen när jag skulle gratinera den... suck...

Anonym sa...

Retfullt med ugnen! Hoppas du får en ny spis nu!