söndag 4 september 2011

Kalas i sommarvärme.

Eftermiddagen har tillbringats hos dottern med familj för att fira två födelsedagar. Mor och dotter fyller år med en dryg veckas mellanrum. Riktig sommarvärme var det, så kaffe och tårta njöt vi av på altanen. Härligt att kunna sitta ute och fika. Dockmamman F (5år) blev så nöjd när hennes "bebis" fick nya rosa kläder! Tyvärr glömde jag kameran hemma, så det blev inga kort tagna idag.
Pojkarna i familjen säljer jultidningar i år, så mormor och morfar fick göra en beställning, naturligtvis.
"Bonniers stora bok om stickning" blev det, och så lite annat smått och gott som kan vara kul att bläddra i.

Jag har gett upp lingarnsstickningen! Efter att ha provat två olika mönster på linne, och inget blir bra, så får garnet åka tillbaka ner i garnkorgen! Där får det ligga ett tag och "mogna", så får jag se om jag gör ett nytt försök längre fram!
Vad det ska hamna på stickorna i stället? Ja, det får kanske bli något i den här stilen:

Jag som sagt, att sticka till hund, det ska jag aldrig göra!! Ja,ja, det är bara att krypa till korset och inse, att till vår lilla räka, finns det inte något som är lagom i storlek att köpa! Fast mannen tycker inte jag ska lägga ner så mycket energi, "det är väl bara att ta en raggsock och klippa några hål!" Ha,ha,ha! Men visst känns tanken lockande!
Blir det ingen hundtröja, kan det kanske bli en sjal?? Eller varför inte något till Stickhjälpen?? Eller kanske en kofta "uppifrån och ner"?? Eller....... Ja, det är bara att bestämma sig!!
Jag ska titta runt lite och se vad alla ni andra hittar på, så kanske jag kan bestämma mig sen?!

På återseende!

5 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Nja...till hunden kommer nog aldrig jag heller att göra. Men stickhjälpen är så roligt att sticka till.
Kram!

Eva Hudin, Falkenberg sa...

Stickhjälpen har jag också funderat på, men inte kommit dit ännu. Kofta också, men inte bestämt mig, det är så stora arbeten. Jag har ju också en hund som kan komma att behöva vintertäcke om det blir kallt. Man kanske skulle leta efter ett mönster och sedan fodra det på aviga. Du gav mig en idé. Ha det!

Hedvig sa...

Ja, det är ju samma här. Finns inget som passar Harpan, så då är det bara att göra själv... ;)

Anonym sa...

Håller med B.... klipp hål i en raggsock =)))
Käre min tid..... aldrig trodde jag att jag skulle läsa på din blogg att du skulle sticka tröja till någon av dina hundar =)))))
Ses i morrn!

Ulis sa...

Vovven kommer att bli jättefin.