torsdag 1 september 2011

Höst!

Idag blev det en sån där härlig höstpromenad med fyrfotingarna på förmiddagen. Efter allt regnande och blåsande, så har nu "höstluften" infunnit sig. Den som inbjuder till lååånga härliga skogspromenader..... om man bara sluppit alla fästingar! Men vi trotsade fästingarna idag och drog till skogs.
Gården som ligger på andra sidan ån, har murat upp strandkanten i sommar och röjt ängarna ner mot ån. Det blev så här fint.

Karlskrona i horisonten.

Tänk om man hade en egen lite ö!
När vi kom ut ur skogen gick vi upp på utsiktsberget. Sen vi flyttade har det inte blivit så många promenader åt det här hållet. Insåg att det måste bli en ändring på detta.

Bär och frukt är det gott om. Funderar på att plocka lite slånbär i år. Hittade även lite blåbär i skogen.

Hade tänkt titta efter svamp också, men det var så gott att bara gå och njuta, så vi höll oss på stigarna och bara strosade. Hundarna hade fullt upp att kolla alla lukter. Det är ju fler än vi som går där....
Vid lunchtid tittade solen fram en stund. Så jag passade på att äta min lunch på balkongen i solsken. Det gäller att ta vara på tillfällena!
På stickorna har det kommit lingarn, från Ölands Ullspinneri. Har tänkt mig ett linne. Hoppas nu att garnet räcker.... Använder ett mönster som är till bomullsgarn 8/4. Ja, om det inte räcker, får jag väl riva upp och sticka något annat i stället!
Jag stickar lite till så får jag se. Det känns som om det går mycket garn.....

Resten av dagen kommer att ägnas åt stickningen och "The House of Eliott". Minns inte att det var så många avsnitt! Jag har många timmar kvar av serien.

På återseende.

4 kommentarer:

Majsan sa...

Härliga bilder från vår fantastiska lilla by. Tänk vad vi kan variera våra promenader. Allt från hav till landsväg =)
Det blev några liter björnbär idag. Usch, vad sönderriven jag är.... och myggbiten... men det är smällar man får ta =)

Eva Hudin, Falkenberg sa...

Det här är bästa tiden, tycker jag. Längtan ut i skog och mark ät stor nu. I morse gick jag med hundarna på strandängarna och de fick smak på tångbad. Båda stack upp huvudena ur tången och havet. Disa såg nästan ut som en isbjörn.

Lycka till med linnet. Lin-linnen är så vackra.

Helena och Quince sa...

Skoj att du hittade min sida! Roligt att hälsa på
hos dig också!

Har du koll på Hjälpstickan? http://www.hjalpstickan.se/2011/08/hjalpstickan-ar-nominerad-till-svenska-hjaltar/

Den drivs av min kompis Ulrica, som också har en finfin stickblogg: http://fantastick.se/

Hedvig sa...

Det är så mysigt med lååånga höstpromenader tillsammans ved vovvar! :)