lördag 17 september 2011

Efter regn kommer sol!

Fredagsmorgonen badade i sol. Kallt och höst i luften var det. Men vad gör det, när solen skiner?

Trots det fina vädret bestämde vi oss för att åka vidare, söder ut. Framåt eftermiddagen kom vi till Askersund, som hade samma soliga väder som Mora. Vi hittade en plats för natten, precis vid vattnet. till Husbilen. Sen tog vi hundarna och gick en lång promenad runt staden. Såg en garnaffär.......
Idag på morgonen var det riktigt kallt. Bara 5 plusgrader, men solen jobbade för att höja temperaturen. Över vattnet låg det dimma, sån där sagoboksdimma....

 Medan Gina höll vakt, var ju jag bara tvungen att inspektera garnaffären jag såg i går kväll.

"Nettans garn och annorlunda ting" var väl värd besöket. Där fanns allt möjligt hantverk och så fanns där ju garn....
Ännu mera garn med hem!! Nu blir det inget annat gjort hemma än att sticka! Ska jag göra slut på allt garn, så får stickorna "gå varma". Lite små presenter fick också följa med hem. Med andra ord: en affär i min smak!
Efter shopping och förmiddagskaffe, åkte vi vidare till Vadstena. Strålande sol och stadsvandring har det blivit. Och så hittade vi en bra plats att stå över natten på, så här blir vi tills i morgon.


Eftermiddagen har vi njutit i solen med något läsbart och kaffe. Hundarna har också myst i solen, med en härlig gräsmatta att sova på.
I morron åker vi vidare hemåt! Kanske blir det ett stopp på Omberget eller i Gränna. Vi får se vad vädret inbjuder till.

Så är den klar! Gina's kroppstrumpa! Är inte helt nöjd med den. Men garnet räckte inte längre och repa upp en gång till, det gör jag inte.

 Den duger just nu och et tag framöver, men sen får jag göra en som är ännu längre i ryggen! Hur lång kan en "räka" bli??
Resestickning sista biten hem får bli mina sockor. Jag har kommit en bra bit på sock nummer två, så det finns hopp....

På återseende.

4 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Vilka vackra naturbilder du tagit.
Kram!

Anonym sa...

Dimbilderna är bara WOW!!
Finfint garn har du handlat, ser jag ;)
Ser fram emot en lååång härlig promenad med mycket snack =)))

Eva Hudin, Falkenberg sa...

Ni blir ena riktiga Sverige-kännare när ni är ute och far i er husbil. Ginas blev ju jättefin. Blir denna vintern lika sträng som förra så...
Sist jag broderade var när jag väntade första barnet 1983, så det är ett tag sedan, men fortfarande himla roligt.

Hedvig sa...

Wow, vilket häftigt garn... och hundtröja! :)