tisdag 15 februari 2011

På gång.

Ja, så börjar tillvaron att återgå till det normala. Huset är flyttstädat (söndagsnöje?), så nu har vi bara vår trea att ta hand om. Känns väldigt skönt. Det märks att man inte är 25 längre (har varit svårt att inse!). Så nu kan vi sitta och bara njuta av våra lediga stunder. Sticket har kommit fram igen, äntligen. Har haft lite abstinens, men ingen ork.
A's tröja är färdig, rosa och lila! Sonen var på snabbvisit i em och menade att tröjan kommer att bli en favorit. Jag får hoppas på det.

Fick lite lila garn över och började på en mössa i går kväll. A är inte särskilt förtjust i mössa, men det bryr jag mig inte om! Hon får en i alla fall!

Mössan fick åka med till stickcaféet idag. Som vanligt var vi ett glatt gäng damer i våra bästa år som stickade, pratade och hade väldigt trevligt. Jag ser fram emot de här tisdagsträffarna......

Jag har också en sjal på gång, i hopplöst öglealpacka. Varmt och mjukt blir det men som sagt inte kul att sticka. Förhoppningsvis blir den väl färdig till slut. Den får åka med till jobbet i natt, så kanske det kan bli nå't varv stickat.....
Jag har fått ordning på min datorhörna, och här känns det bra att sitta. Fårskinnsfäll på arbetsstolen är hur skönt som helst! Tack Eva (Två stickor och en virknål) för tipset! Hundarna har "sin" soffa i arbetsrummet, så jag har oftast sällskap av någon, eller alla, när jag sitter här. Det är mysigt med sällskap, tycker Alliz också!
Idag  har det varit ruggit ute! Några minusgrader, mulet och blåsigt. Kallt,kallt,kallt! Jag som inte brukar vara frusen av mig, har varit kall hela dagen, trots att fleesetröjan kom på. Hundarna har jag fått dra ut, men de var snabba att pinka, för att komma in i värmen igen. Någon långpromenad har de inte varit läge för, utan vi kröp upp i sängen och sov lite middag i stället......Hur gott som helst!

Ja, så var de här "lediga" dagarna slut igen. Nu är det dags för mina två jobbnätter. Jag tror tiden har fått fnatt. Det känns inte som det är dags för jobb alla redan? Men så är det! Bara att packa väskan och dra iväg om en stund!

Blås inte bort där ute!
Jag är snart tillbaka igen!?

3 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Tröjan blev jättesnygg, fint med en lila mössa till.
Det gläder mig att höra att var sak börjar få sin plats i er lägenhet.
Låter roligt med stickcafé, det finns i Tingsryd också fast inte så ofta, jag har bara varit med en gång.
Kram!

Anita sa...

Så snygg tröjan blev. Mössa och sjal verkar också bli fina. Jag har också alltid sällskap i syrummet, särskilt den ena som är väldig mattig. Mina tycker inte heller om kallt eller regnigt väder, då går det snabbt att göra vad man ska.

Eva Hudin sa...

Det där med att inte vara 25 längre, eller för min del räcker det med 50 för då var jag ännu hyfsat pigg, är inte lätt att hantera, men man är ju så illa tvungen. Det är GILLA LÄGET som gäller!
Fina saker du gjort, Siv. Och sjalen kommer att bli jättefin, jag har sett en sjal i det garnet.
Idag har Odi, en av valparna varit med mig och gräddat pannkakor. Det var som att ha liten bebbe igen på armen och sköta allt med bara en hand.