måndag 21 februari 2011

Min lilla vrå.

Den är inte så stor, men räcker ändå. Här satt jag och stickade några varv och kollade Traderas garnauktioner i gårkväll! Jisses vad garner det fanns att bjuda på. Tur att jag bestämt mig för att inte handla nåt nytt förrän på Symässan i Malmö! Det gäller att fundera ut några kommande projekt, så det inte blir handlat på vinst och förlust?! Jag har en hel månad att fundera på......känns som det kan behövas.
I alla fall blev det stickat på F's mössa till Melodifestivalen i lördags kväll. Och The Playtones gick till final! Det var säkert tack vare mina röster, eller? Garnet till F's mössa hittade jag efter djupdykning i garnkorgen. Det är gammalt som gatan och jag hade bara ett nystan., riktigt julrött i färgen. Men blandningen akryl/bomull känndes som det kunde bli bra till en vårmössa. Jag hade ingen rundsticka i rätt storlek, så det får bli strumpstickor i stället. Mössan får åka med till jobbet ikväll, mycket roligare stickning än sjalen!
Jag har även lyckats få till en bit på min flättröja. Det gick åt en ryslig massa stickmakörer, men när jag kommer in i mönstret kan jag säkert plocka bort en del av dem. Stickar med mina Knitpro i acryl. De är super. Tycker faktiskt bättre om dem, än de jag har i trä! Garnet är inte dumt det heller och eftersom det är grovt, händer det lite när man stickar. Men det gäller att hålla tungan rätt i mun och ordning på varven! Ingen TV-stickning precis.

Det får bli en bättre bild, när jag gjort lite mer!

Bestämde mig för att gå en skogsrunda idag med hundarna. Det var tur att jag gått där så mycket, annars hade jag gått vilse! Alla stigarna var sönderkörda av stora skogsmaskiner och mycket av skogen var rejält gallrad! Ja, vi fick en lååång runda och jag var trött i fötterna efter allt klivande. Förhoppningsvis  har vovsen inget behov av långpromenad i morron, när det är min sovardag!

Middagen idag blir en sån där köttgryta, som puttrar på spisen i flera timmar och man lägger i allt möjligt efterhand. Man tager vad man haver! Till sist en skvätt vispgrädde att förgylla den med!

Ska se om jag kan komma iväg till byns bibliotek efter maten. Det är kvällsöppet idag. Tänkte kolla om där fanns några stickböcker...... 

På återseende.

2 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Du är så flitig med ditt stickande, det är roligt att sticka flätmönster men som sagt helst bör man sitta ensam.
Här har det inte blivit någon hundpromenad idag. Andra rutiner när barnen har sportlov och så har vi haft besök av vår soc.sekrererare (vi har fosterbarn)
Kram!

Anonym sa...

Flätmönstret påminner lite om det jag stickade till barnbarnen. Hmmm.... jag saknar faktiskt flätstickningen =)
Vi har varit ute på långpromenad idag.... men jag tror nog allt att vi saknade er =))

kram