fredag 9 december 2011

Urblåst!

Precis så kände jag mig när jag kom hem från långrunda med M och alla hundarna! Även hundarna hade synpunkter på blåsten!
I synnerhet Gina, som nästan blåste iväg i stormbyarna.
Saga och Enya hittade en vattensamling att härja runt i.
Vilken lycka för två labbar!
Det blev mycket spring på fältet innan vi gick vidare.

När vi vände hemåt, fick vi vinden i ryggen, vilket kändes mycket bättre! Det var   7-8 plusgrader, så det var ju varmt i luften, där det var lä! Men i vinden blev det ruggit!

Gammel-Line har tappat mycket muskler under hösten (typiskt för en gammal hund), så hon behövde täcke idag. Gina hade nog också tyckt om att ha ett på sig, i alla fall där det blåste som mest!
Eftermiddagen har ägnats åt kloklippning och därefter ett tag med Snabeldraken. Hann precis klart innan allt blev svart! Strömavbrott! Vi har fått tillbaka elen, men det är inte allt som funkar! T.ex. så går inte spisen! Vi håller tummarna att den funkar lite senare, så vi kan få lite varm mat till kvällen!

På stickfronten är det påbörjat ett jobbsticke (blev inget stickat andra natten!) och handledsvärmare/pulsvärmare i alpackaull. De är tänkta till mannen och hans värkande leder. Har inte kommit så långt ännu, så bilderna dröjer....

Det blev ytterligare en omgång strömavbrott! Tur det är advent, för nu finns det ju hur mycket ljus som helst framme! Fram med tändstickorna....  och tända alla ljusen, sen får man väl passa på att mysa!
Efter ca en halvtimme är allt igång inne! Så då får vi fixa till middagen medan det finns ström. Ute är all belysning släckt, så hundrastning får bli i ficklampans sken!

Ha de' gott, och ladda med ljus i stormen!
På återseende.

3 kommentarer:

Eva Hudin, Falkenberg sa...

Ja, fy bövelen vad det blåser. Mika vill inte vara ute någon längre stund, hon drar hemåt. Men vinden ska visst avta i eftermiddag.
Må väl!

Majsan sa...

Tack för en härlig runda! Visst kände man sig urblåst, men efter en varm dusch och lite varmt att dricka så mådde jag riktigt bra =)
Blondinerna sov som grisar hela eftermiddagen ;)
Må gott!

Anki sa...

Hu,som Gina fryser.Du som är så duktig på att sticka,gör en kroppsstrumpa i alpacka till Gina.