söndag 4 december 2011

LOST!

Ja det var M och jag i fredags! Trots regnet drog vi iväg på en av våra lite längre rundor. Men den betydligt längre än vanligt....
Det hela började när några träd låg över stigen. Det var väl "Berit" som var skyldig!

Line testade att gräva en lya, men valde att följa med oss när vi gick vidare. När vi klättrat över träden fortsatte vi på stigen. Trodde vi?! Men vi hamnade i ingenmansland! Hundarna hade inga synpunkter, utan sprang obekymrade omkring och lekte med pinnar!
När vi hittade den här ruinen, gav vi upp! Vi hade ingen aning om var vi var.
Till slut kom jag på att jag har GPS i mobilen! Det var bara att hoppas att den skulle hitta sateliterna i regnrusket! Efter en stunds fibblande fick jag till en vägbeskrivning. Hm, väg och väg, men en riktning som vi skulle gå, för att komma till en väg. Till slut var vi där, vid vägen, och konstaterade att vi hade gått i en cirkel och var någon helt annan stans än där vi trodde att vi skulle vara! Ja, hem kom vi blöta trötta och frusna! Men trots det var de fyrfota vännerna väldigt nöjda! Labbarna hittade ju ett dike att bada i! De var mer svarta än gula när vi kom ut ur skogen!
I går njöt vi av ledigheten, mannen, hundarna och jag! Det var inte många knop som gjordes, utan det var vila för hela slanten! Det blev en del stickat. Så vante nr1 är klar och 2:an är halvvägs!! Känns väldigt bra och storleken  blir nog perfekt!

Idag började vi med en tur till staden. Vi brukar ta med hundarna då och då, för lite social träning. Det behövs, när man som jag mest går i skogen med dem. Trots att det var söndagsöppet, så var det glest med shoppingsugna! Det var ju Julmarknad straxt utanför stan, så de shoppingsugna var väl där?! Hemma igen blev det en stor kopp varm choklad och frallor.
Eftermiddagen har ägnats åt mitt julbak! Låter väl ambitiöst! Men det enda jag bakar till jul är Lussebullar! Så nu är det gjort!
Vi är inga kakmonster, mannen och jag, men saffransbullarna kan vi inte vara utan! Jag gjorde dubbel sats, så kanske de räcker till jul! Annars får det väl bli ett bak till......
Resten av kvällen blir det stickning och lite TV-tittande. Nya frågesporten om Sverige ska jag testa.....
I morron ska jag se till att få iväg mitt paket i garnbytet och sen får det nog bli lite julklappsshopping!

På återseende.

7 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Inget kul när man inte kan lokalisera sig var man är i skogen.
Lussebullarna ser jättegoda ut.
Kram!

Anonym sa...

Ja, det var ju en evig tur att du hade GPS =) Att man kan irra bort sig så på ett ställe där vi går så ofta?!
Här har inte blivit något gjort. Hade tänkt att jag skulle baka.... men jag tror ingen vill äta något som en genomförkyld har gjort... inte ens jag själv =).... och jag hade inte orkat göra något. Hoppas jag känner mig piggare i veckan, så att vi kan ut och irra igen =)
kram
ps. dina lussebullar ser jättefina ut =)

Henrietta sa...

Vilken tur att ni hittade rätt! Ni missade ju basaren i Wachtmeister! Det är basar där fre-sön varje vecka. Jag står på söndagarna.
Ha det så gott!
//Henrietta

Eva Hudin, Falkenberg sa...

Usch, jag ryser när du berättar. Jag har också gått vilse med hund för länge, länge sedan. Och jag gick och gick och kom tillbaka till samma jädrans ställe hela tiden - varför blir det så? Jag fick en kompass strax efter av en vänlig själ. Det var långt före moderniteter som GPS. Lussebullarna ser verkligen goda ut.
Nu när Disa flyttat märker jag tydligt att jag inte har en labbe/golden i huset. Inget hund att duscha så fort vi varit ute.
Kram på dig!

Alexandra sa...

Åhh så härligt!!
& lussekatter - ja tack =)
Må gott!

Pysselkiisen sa...

Om jag gissat rätt så vill jag tacka för bytespaketet som kom idag! Kolla in min blogg: http://pysselkiisen.blogspot.com/2011/12/byte-hos-antiann.html

Anki sa...

Vad goda de ser ut,jag blir jättesugen.