måndag 26 december 2011

Nu är det snart slut....

... på julen! Det har varit en riktigt "lagom" jul. Lagom med mat, lagom med paket och lagom långa promenader. Vad mer kan man begära??
I går blev det en fin hundpromenad i Alljungen. Ett friluftsområde ett par mil norr om Karlskrona. Vi var helt ensamma  när vi gick en av slingorna, så hundarna kunde springa fritt!
Här är ena delen av sjön som gett namn till området. Stormarna hade dragit fram här i skogarna också.
Men även stora skogsmaskiner hade ställt till det i skogen!
På vissa ställen fick vi gå långa omvägar, för att komma förbi torrskodda. Regnet hängde i luften under hela promenaden. Men det var först när vi kommit hem som det började regna.
Spår efter gammal bebyggelse hittar man här och där i skogarna. Snart är de helt övertäckta av vegetationen.

På stickfronten är ett par handledsvärmare klara! Dan före julafton fäste jag trådarna och nu används de flitigt av mannen. Varmt och gott runt hans värkande leder.
De var roliga att sticka och fort gick det också. Ett nystan av Drops Alpaca räckte precis och mönstret jag använde var 93-8 från Drops.

Ja sen har Gina varit i farten igen!!! Så här såg det ut i morse när jag kom från jobbet! Trots att jag tycker att jag stoppat undan mina garner ordentlig, har hon lyckats få tag på ett nystan från mitt senaste garnbyte!
Som tur är har hon inte bitit sönder något utan bara dragit runt med det...... Har fått ihop det till ett nystan igen och så får jag väl stänga in min stickväska i klädkammaren! Men det är inte lika kul att ha garnerna i låda där inne. Jag vill se och klämma på dem, så jag kan känna efter vad det ska stickas av dem!

Jobbsticket går sakta framåt och så har jag börjat på raggsockor till svärdottern. Stickar i restgarn efter min flättröja, så jag hoppas garnet räcker......
En natt till ska jag jobba detta passet, sen har jag bara två nätter kvar i år. Det är nämligen min tur att fira nyår på jobbet i år! Men innan dess ska jag ha några lediga dagar, med mycket stickning och en och annan hundpromenad med M och labbarna!

På återseende.

1 kommentar:

Henrietta sa...

Låter som du haft en härlig jul!
God fortsättning!
Kram Henrietta