Sidor

lördag 21 september 2019

Sommaren är slut.......

Sorgligt men sant!
Jag tror det får bli två inlägg, för att få med det mesta som hänt i sommar.
Som vanligt har vi bott i husbilen - i alla fall en stor del av tiden. Sommaren har ju varit blåsig, och det har ju inte varit särskilt kul. Soligt och blåst, ger ju ingen riktig värme. Så det har ju inte alltid varit nån njutning. Inte många "utesittarkvällar". Visst har det varit riktiga högsommardagar, med 30 grader och blå himmel. Men de är lätträknade. Husbilsbloggen är uppdaterad, med allt vi hittat på. Länk finns i vänsterkanten.
Det stora som hänt är ju att vi fått annan lägenhet! Så 1:a juni gick flyttlasset!


Vi lämnade den gamla lägenheten på övre plan, med tre rum. (På bilderna är flyttstädningen gjord.) Flyttade ett par hus bort, i samma område, och fick en två:a i markplan! Det blev ju till att rensa bland grejerna. Det fanns ju inte plats till alla möbler.......




Det var ju en hel del att få in på plats! Vi hyrde ett stort släp och körde väl tre lass till lägenheten och så ett lass med förrådets bråten. Sen tog vi husbilen till Tjuraviken och fixade middag och sov där till nästa dag. Då flyttstädade vi.......
Ja, dag tre var det dags att försöka få ihop möblerna och få in allt somm fanns i flyttlådorna! Vi lyckades få till det mesta  på en dag......








Kvällar och nätter tillbringade vi på Tjuraviken. Det var riktigt skönt att ha husbilsboendet, när vi flyttade. Det blev ytterligare en dags arbete, innan vi kände oss hyfsat klara.
Uteplatsen fick ett trägolv!
Sen tog vi ledigt och drog till Öland!
Vi har bott hemma i omgångar, när vädret varit riktigt kass. Så det har ju blivit lite omstuvat bland grejerna. Allt har väl inte riktigt hittat sina platser, men på det stora hela, så har det blivit bra! Och vi stormtrivs! Trots ett rum mindre.
Maken har sin arbetsplats i vardagsrummet och mina symaskiner huserar i sovrummet. Garn och tyger finns i backar i klädkammaren. Ja, inte allt garn..... en del hamnade hos Röda Korset! Bättre att det kommer till nytta, än ligger i mina lådor och aldrig blir använt!
Jag har stickat en del i sommar. Repat upp flera gånger. Det har även blivit sytt lite när vi varit hemma några dagar. Allt kommer i ett eget inlägg.
Till råga på allt, så fick jag BORELIA i början av juni!
Jag har inte ens märkt av någon fästing! Ja, ja, vi var på Öland och det var Kristi himmelsfärdsdagen.... så vad göra? Jo, jag laddade ned KRY-appen och hade videosamtal med doktor och fick penicillin utskrivet, som vi på fredagen cyklade och hämtade ut i Borgholm! Perfekt!
Mer om vår sommar finns som sagt på Husbilsbloggen.
Men nu är vårt mobila boende avslutat för i år, och vi njuter lägenhetsliv fram till våren.
Och som jag sagt tidigare - vi trivs så bra i vår två:a, så det är inte alls svårt att hösten är här!

SES!

Inga kommentarer: