Sidor

lördag 21 september 2019

Färdigt under vår och sommar!

Då tar jag tag i vad som hänt på handarbetsfronten sen i våras.
Jag börjar med det stickade.
Jag har stickat mycket, när vi varit i husbilen. Jag har också repat upp en hel del!
Den här sjalen till exempel! Den började jag på tre gånger innan jag kom in i mönstret! För att när jag var så här långt, tappa en maska, som jag inte kunde få ordning på. Trots att jag stickade baklänges ett par varv. Då gav jag upp!
Projekt nummer två som repades var Tegna, i lingarn.
Stickade mönsterbårdens alla 48 varv och lite slätstickning på det. Insåg att den skulle bli gigantisk! Minst flera storlekar för stor. Garnet åkte i soporna, eller till RK, minns inte vilket!
Nästa projekt som också repats, nr 3 i ordningen, är Ranunculus.
Även där tappade jag en maska...... och så tyckte jag den blev lite väl tunn/gles i strukturen.
Så då tog jag garnet började på en Tegna! La upp till en storlek mindre. Allt flöt på så bra och jag var nöjd med både garn och storlek.
Men så var det det där med olika färgbad på garnet! Tyckte inte att skillnaden var så stor när härvorna låg bredvid varandra. MEN uppstickat var det en annan femma!
Ja så var det bara att repa, nr 4,  - igen! För jag vet ju att det inte kommer att bli använt, när färgskillnaden är så stor.
När vi var iväg med husbilen köpte jag Ivar Asplunds bok "Sticka Flätor".
Blev så sugen på flätstickning att jag startade ett par handledsvärmare! Under arbetets gång fick jag för mig: att det var bättre att sticka sockor! Så då blev det sockskaft i stället, och en häl med förkortade varv!
Vet inte vad jag hade hjärnan, när jag tog det beslutet! För jag hade bara 30 gram garn! Och det räcker ju inte till ett helt par. Så då var det bara att repa lite igen, nr 5 i ordningen. Men jag behöll "skaften" och fortsatte sticka handledsvärmare tills garnet tog slut! Har glömt att ta ett kort på de färdiga.....
Har jag då lyckats få något mer färdigt, i stickväg?
Jodå, några sockor i restgarner och en tröja bl.a.

Båda paren till mig!
Men även ett par till maken blev klara.
Och så var det tröjan som blev klar!
Bubbly Sweater, av Isabell Kraemer. Så nöjd med resultatet
Stickplaner inför hösten då? Jodå det finns..... Jag vill ju sticka en "Tegna", och jag tror jag har ett annat garn i stashen som kan passa, DROP's Silke Tweed. Jag har ca 1000m/250g av garnet och det bör räcka! Men jag tror jag börjar på den efter jul.....
Jag har börjat på ett par sockor till, av garnet jag köpte i Stockholm.
Har kommit lite längre, sen den här bilden togs. Det blir sockor till mig - för att jag är värd det!
Jag har också börjat på en sjal, med garnet från sjalen jag repade upp tidigare.
Stickar lite då och då på den. Har kommit betydligt längre och maskantalet är uppe i 269 per varv. Men eftersom jag stickar i så tunt garn, måste jag göra fler mönsterrapporter, innan jag börjar på den avslutande spetskanten.
Nästa större projekt blir en Ranunculus av garnet som jag stickade den första med, Tussah Tweed. MEN jag ska lägga till ett garn till, ett "fluffigt" garn så det fyller mer. Jag har ett Cashmere garn som passar i färgen. Hoppas det kan funka!

Jag hade tänkt fortsätta med mina syprojekt också..... Men jag tror jag tar dem en annan dag. Vi ska snart på kalas och fira dotterns 40 årsdag, och dotterdotterns 13 årsdag! 40-åringen firade sin dag (6/9) på Auruba med maken. Så det firas lite i efterskott och Freja fyllde år i onsdags 18/9. Passar ju bra att ta båda samtidigt.
Dessutom fyller min gamla far år idag! Hela 84 år! Så här ska kalasas!!

Till nästa gång:
Simma lugnt!




Inga kommentarer: