söndag 13 mars 2016

Veckans höjdpunkt!

Ja, då har jag klarat av Syfestivalen i Malmö! Så här dagen efter är jag mör i hela kroppen och knoppen. Oj vilken mässa!
Symaskiner i parti och minut. Garner i mängder. Ännu mera tyger och quiltning. Färdiga produkter och en massa annat! 
Bussen hämtade upp mig vid E22:an straxt efter 7.30! Flera minusgrader var det på morgonkvisten, men strålande solsken. Rimfrost täckte växtligheten vid busshållplatsen.
Jag åkte med vänner från stickcaféet och några arbetskamrater. Det blir lätt livat på en buss med ett 50-tal tanter. Framme i Malmö hade vi 4,5 timmar på oss till shopping. Och jag behövde nästan all tid, för att strosa runt i sakta mak och klämma och känna på garner och tyger och annat "bra att ha".
Jag hade en lång "komihåg-lista" med mig. Men mycket som jag skrivit där fanns inte att få....... Så det får jag fixa på annat håll. 
Visst blev det mycket tid hos symaskinsförsäljarna. Tror inte jag blev så mycket klokare av deras svador.....  Men jag bestämde mig, trots föresatserna att vänta till hösten, för en ny maskin. Ett bra mässpris var väl det som avgjorde. Tycker jag köpt en "värstingmaskin"..... men lugn nu! Det finns betydligt "värre" (= större och dyrare). I veckan som kommer blir den skickad till mig.....

Det blir väl inte så mycket stickat framöver, om jag ska kunna lära mig maskinen innan vi flyttar ut till Campingen?!
Det blev lite smått och gott handlat förutom en symaskin..... Material för Quiltning - skärmatta, linjal och rullkniv. Även "vadd" att ha mellan tyglagren när man quiltar fick åka med hem. Ljusa sockgarner till mannen två från Opalgarn och så Trecking från Tant Kofta. Överdrag till våra cykelsadlar i fårskinn - här ska vi inte frysa om rumporna! Samt lite fårskinnsspill, så jag kan fixa nytt "hår" på några av mina Troll.

Lunch hanns också med och en välbehövlig eftermiddags fika med Capuccino och hallonmuffins.
Hemma igen framåt halvåtta-tiden hade mannen dukat upp mat. Bakad potatis med tillbehör som rödlök och gräddfil och varmrökt laxfile till det. Ett glas eller två med gott vitt vin till satte guldkant på dagen. Kan ju säga att jag var trött.......

Mina nya orkidéer har blivit fotade......

Zelda har fått en ny "vårtröja". Den kom med posten, sydd av Tally Ho! Whippet wear. Sitter som en smäck!
Jaha! Det var den här veckan det...... Nu gäller det att hålla hårt i plånboken och bara öppna den i yttersta nödfall! Dvs när matförrådet ska fyllas på!

Ha de' gott!
SES.....

1 kommentar:

Eva Hudin sa...

Ojojoj! Måste vara rena drömmen att vara på en sådan mässa eller festival och jag antar att man får med sig massor med idéer och inspiration hem.

Själv tillbringade jag lördagen i skogen, Bibi smet, blev vettskrämd av hästar. Det tog nästan fyra timmar att "fånga honom". Utan hjälp hade vi fortfarande suttit i skogen, stelfrusna och hungriga!


Hälsar
Eva