torsdag 17 mars 2016

Nu är de här!!!


Blåsipporna! Då är det ju VÅR på riktigt! Idag har det varit lite drygt 12 plusgrader och strålande solsken mitt på dagen. Livet kan ju inte bli så mycket bättre, som när jag får strosa runt i skogen med min nya röda systemkamera!
Jag har mycket kvar att lära mig, men övning ger färdighet. Och det är ju bara att radera de bilder som inte blir så lyckade..... och det är ju en del!
Tur att vädret inbjuder till långa promenader, för nu går jag bara och väntar på min nya symaskin! Vill inte ens plocka fram någon stickning medan jag väntar...... Hmmm! Undrar hur det ska gå med allt mitt garn om symaskiner tar över???
Efter symässan har jag pysslat lite och testat att byta "hår" på ett av de små DAM-trollen från 70-talet.
 Innan det gamla håret är borta.


Till höger är peruken borta och allt gammalt lim är avlägsnat.

Ny peruk är fixad av fårskinnspilllet som jag köpte på Syfestivalen. Jag hade inget lim hemma så peruken sitter lite löst. Den ska limmas ner mot ögonbrynen.
Det var ett rysligt pillande och så fick jag sy i skinnet för att få till själva peruken. Men det blev ju riktigt bra för att vara första gången.....
Nu ska den hårfagra skönheten få nya kläder också..... men de ska ju stickas! Får se när de blir klara!

Jag har faktiskt avmaskat min restgarnssjal! Tröttnade på den och bestämde att den var tillräckligt bred. Nu ska jag bara knyta fransar på den. Sen kommer en bild!
Mannens sockor växer sakta men säkert. De är ju mitt jobbsticke, så det varierar ju från vecka till vecka hur mycket det blir stickat. Men nu är skaften bit på väg......

Nej, nu tar jag nog en stol och sätter mig på balkongen och njuter av solen lite till!

SES......

Inga kommentarer: