tisdag 29 mars 2016

Tranor!

Vi tog oss en utflykt på Påskafton, till PULKEN, för att titta på tranorna. Riktigt häftigt att se dessa stora fåglar i stora flockar på fältet. Antalet tranor var uppskattade till 5200 när vi var där. Men det är säkert fler denna veckan. Ja, det var ju inte bara tranor det var gott om på platsen..... Massor av nyfikna, precis som vi. Och majoriteten kom från vårt grannland i söder, dvs Danmark.

På lite håll ser fåglarna nästan ut som betande får........
Tranorna matas på fältet vid Pulken, så det är klart att där kommer några stycken. Nackdelen är ju att man är så långt ifrån, för att inte störa dem. Mitt objektiv till kameran räckte inte till några närbilder.
Men som sagt, kul att se dem på rimligt avstånd trots allt.
Påsken försvann i snabb takt. Jag har jobbat två nätter. Så det har ju inte blivit så mycket påskfirande. Men vi har haft två "fina" nätter. Inga större olyckor eller en massa "fylle". Så det är ju bara att vara tacksam. Storhelger kan ju annars bli väldans stökiga.

Nu närmar sig Husbilssäsongen i rask takt! Klart att det suger nu när det är "vårtemperaturer" om dagarna. Men nätterna är kalla fortfarande. Bara någon plusgrad. Så vi väntar nog någon vecka till innan vi hämtar husbilen från vinterförvaringen.......

Mannens sockor blev klara i helgen. De är redan invigda.....
På stickorna har det hamnat ett par sockor till. Måste ju ha ett jobbsticke.
Svärdotterns beställning växer sakta men säkert. Ena socken är klar och nummer två är en bit på väg. Så det finns hopp.
Har en del planer som jag vill sätta på stickorna. Så är det alltid när jag har något som måste bli klart.... Vi får väl se vad det blir av planerna när jag är klar med beställningsjobbet!

Till nästa gång..... Njut av vårvädret!

Inga kommentarer: