onsdag 12 november 2014

Mönsterbok....

Hur många stickböcker kan man behöva, egentligen??
Rea på Handarbetsböcker hos Adlibris blev ju svårt att motstå!
Ja så då fick den här hamna i min bokhylla. Tillsammans med lite annat smått och gott.
Även en ljudboksfil hamnade i varukorgen och finns nu färdig att lyssna på. Ska bara samla mig för att lyssna på Lars Keplers "Stalker". De brukar ju vara riktigt ruskiga de där historierna.
För tillfället har jag lite historiska romaner i lurarna. Elisabet Nemert är författaren till dem. "Rovfåglarnas tid" och "Ödets hav", är de jag har till förfogande. Trodde inte att jag skulle gilla dem, men så är fallet! Så fel man kan ha. Behövs lite annat än ruskigheter emellanåt.

I går var det faktiskt lite solglimtar framme. Vi passade på att "titta till" Husbilen, som står i vinterförvaring hos dottern. Det har blivit lite nya djur på gården:
Två små getter, som var väldigt nyfikna på oss.

När husbilen var kollad tog vi oss en skogspromenad och lät hundarna rusa av sig. Det fanns ett stort behov av att springa hos en liten whippet.......
På tillbakavägen gick vi på ett stort område med taggsvamp!! Tyvärr var många lite för gamla och lite för mycket provsmakade, men vi fick ändå ihop till kvällens middag. Vi hittade även någon enstaka gul kantarell! Det måste väl vara bra sent för dem?? Trattkantareller fanns det gott om, så även ett gäng med sådana fick följa med hem.
I dag lyser solen med sin frånvaro! Jisse, vad det är mörkt och grått i dag! Dessutom blåser det friska vindar! Nog är det riktigt novemberväder, alltid. Trots det måste dogsen ha sin dagliga motion, så det var bara att trotsa väder och vind för en lång promenad på förmiddagen. Efter det känner jag mig ganska nöjd och kan med gott samvete plocka fram stickningen och njuta inne resten av dagen!

Snart är det Advent! Kanske ska satsa på en ny ljusstake i år.....
Hittade den här i en veckotidning i dag. Kanske något för mig???

SES......

3 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Åååh, den där boken har jag lånat på biblioteket, helt fantastiska kreationer. Chevré är förbaskat gott, särskilt smält på råstekta rotfrukter.
Hälsar
Eva

Berit Johansson sa...

Hej vännen vad mycket mysigt du har stickat. Inte kan man få för mycket av stickböcker inte bara härlig läsning. Önskar dig en härlig fredag. Kram Beijan

Pysselfarmor sa...

Nämen reas den boken....på webbshopen? Ska genast kolla! Ja även den där ljusstaken ska jag kasta ett öga på!

Tack snälla du för fina kommentaren om mina tavlor hos mig - värmer mig en kylig dag som denna.
Ha en skön helg!//Gun