måndag 17 mars 2014

Nu börjar det se utom vanligt!

Eller hur??

Det här är vad som är på G i väntan på MKAL:en ska börja!! Om jag minns rätt så har jag anmält mig till 2 (TVÅ!) Mysteriesjalar på Ravelry. Jag lär väl märka det när ledtrådarna rasslar in!!
Under tiden måste man ju ha något på stickorna! Så det är väl bara att starta upp lite smått och gott.

Toe-up sockorna i mitt garn från mitt "Hemlis"-bytet börjar faktiskt närma sig att bli färdiga. Trots att jag tvekade om mönstervalet i början av stickningen, så är jag riktigt nöjd med dem. Hälen är passerad, så nu är det bara "raksträckan" till mål kvar. Och trots mönsterstickning funkar de som TV-stickning!

Jag behövde även ett "jobbsticke", så då la jag upp till en Mini Mania Scarf, 400 maskor att sticka fram och tillbaka över!! PUH!!
Halsduken är ett perfekt restgarnsprojekt för alla de där smånystanen som blir över när man stickar sockor! Tipset hittade jag på en blogg som jag följer, Rät & Avig.
Den är både lätt och rolig att sticka. Har ju inte kommit så långt, men det är väl förhoppningsvis ett tag till innan det blir halsduksväder igen?!

Eftersom det är så kul att sticka "Toe-Up"-sockor så har jag lagt upp till ett par till!! Denna gången blir det par "basic"-sockor till maken som önskar sig "lagom" tjocka vårsockor till kängorna! Får väl se om de här kommer att duga!
Garnet är Austermann Step, med Aloe Vera och Jojoba olja! Garnet fick jag för någon vecka sedan av en jobbarkompis. Har inte stickat med detta garn tidigare, så det är ännu en ny erfarenhet. 


På tal om nya garnerfarenheter, så har jag varit på SYMÄSSAN i Malmö!!
ÅHHH, vilken dag vi hade, Majsan, Ewalena och jag! Bussresa i flera timmar med massor av snack! Sen fem timmar på Mässan, innnan det var dags för hemfärd igen! Ojojoj, vad det fanns mycket att kika och klämma på!! Och visst blev det liiite garn med hem..... Vem hade trott något annat?? Men faktiskt mindre än jag själv hade trott!!
Nytt sockgarn för mig att testa! Just nu har jag snöat in på enfärgade garner! Och som synes så är ju grönt en favoritfärg!! Har sett på FB att det är många som stickar sockor med Opalgarnerna! 
Det blev även handlat garn till mitt "Hemlispaket", (som jag ska försöka få iväg i veckan), men det visar jag inte här!


Det blev även ett "fin"-garn med hem! Det är tänkt till en tröja/kofta eller något sådant. Så det fick ju bli några nystan så det räcker!
Garnet är 40% Ull, 40% Bomull och 20% Lama, 50 gram är ca 100 m, så stickor 5mm rekommenderas. Tror knappt jag stickat med så "stora" stickor tidigare??? Garnet känns väldigt mjukt och skönt, så det ska bli kul att testa det. Köpte till ett mönsterhäfte också till garnet. Men jag har en tanke på ett köpt mönster från Ravelry som kanske kan passa till det här garnet....
Pärlor till Mysteriesjalarna hittade jag också! Men det finns ju hur mycket som helst att välja på!! Till slut blev det tre olika "färger" i storlek 8/0 som fick följa med hem.


50 gram pärlor ska det gå åt till den ena sjalen, så det var väl bara att gardera sig??
Det blev lite annat smått och gott handlat också, så hela veckopengen gick åt!!
Kan väl säga att jag var utmattad när jag kom hem på kvällen.
I veckan som gick har vi även hunnit med "Operation Röjning av Hagmark"! Till Zeldas förtret måste det vara långlina på! Zelda jagar allt som rör sig! Från Dvärghönorna till Arabhästarna! 
Men när vi var färdiga för dagen fanns det utrymme för att "dra en repa" på skogsvägen intill Gården!
En riktigt lång hundpromenad har vi också avverkat. Tillsammans med "Blondinerna" och nykomlingen "lilla Köttbullen"!!
"Köttbullen" är familjemedlem hos M's äldste son och av rasen Fransk Bulldog! Vilken liten mysig hund! Och hon hänger lätt med på våra långa promenader, trots sina korta ben!!

Det här blev långt!! Så det är väl bäst att avsluta!!
Ha det gott till nästa gång!!

1 kommentar:

Eva Hudin sa...

Oj, vad mycket du har på gång på stickorna - kul, kul!

Haha, Zelda och Anjo har jagandet gemensamt. Det är långlina som gäller för här dräller det av vildkaniner.

Frallor är charmiga och kvickare än man kan tro!