måndag 31 mars 2014

Jodå! Jag finns här!

Men jag har inte lagt någon tid på datorn, sista tiden. Lite snabbkoll på bloggarna jag följer, när jag haft en stund över på nattjobbet! Allt krut, för övrigt har jag lagt på att sticka!! OCH av att njuta av helt fantastiskt , underbart VÅR-VÄDER!

Batterierna börjar kännas laddade nu, efter den långa trista "vintern". Så det finns kanske hopp om lite mer liv här på bloggen....                                                                                                                                  

Balkongmys i högre skolan och långa promenader i fina strövområden. Det ger plus på humöret! Och så all stickning på det!
Började på MKAL:en "It's a Mystery".
Men fick ge upp fårullsgarnet från Island, eftersom det irriterade i hals och ögon!
Började  om med Mini Alpakkagarn från Sandnes istället. Känns bättre, men visst irriterar det lite i halsen, det här också.....
Sakta men säkert växer sjalen och jag har nu kommit en bit på ledtråd två!  Sjalen ska stickas i två färger, men jag har inte tillräckligt av det mörka lila! SÅ, antingen får jag köpa till, ELLER så använder jag tre färger eller rättare sagt tre nyanser lila! Jag har en nyans mittemellan de två jag stickar i nu..... Tror jag kommer att testa med tre nyanser. Ska ju försöka minska min "stash"!!
Förutom sjalstickningen, stickar jag på mannens sockor! Har nu passerat där hälen ska vara. Så nu är det bara resåren kvar. Stickar Toe-up och så blir det en istickad häl. Sockorna får följa med till jobbet ikväll.

Och så kom då äntligen mitt andra "Hemlispaket"! Tack min hemliga vän, för ännu ett perfekt paket!

En alldeles lagom stor "stickpåse" (kan man inte få för många av!) i fräsigt retrotyg!!
Och i den, mjukaste merinoull i en läcker vårfärg!
Cerise!! Tre nystan, så det räcker till en sjal.....
I love it!!

Ha det gott, go' vänner!
SES.....

2 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Nu "regnar" det vårtecken även om det är kyligt i vinden. Såg en citronfjäril i förmiddags och blev så glad!

Fröken Vinthund sa...

Hej där bland tussilagona! Försöker också minska mitt garnlager eller satsar på det i alla fall. :) Visst är det härligt att ha en massa garner men plötsligt känns en del omoderna eller man inte vet vad man ska göra av det. Är också lite rädd för garnätarna... :( Inte drabats än men risken ökar ju helt klart med stora ullförråd under längre tider.