måndag 7 november 2011

Alla dessa trådar......

.... som ska fästas!
Jag får skylla mig själv, eftersom jag stickat en restgarnströja!! Men det är sååå tråkigt och tar så lååång tid att göra detta jobb! Därför har dotterns tröja fått "ligga till" sig ett tag. I kväll får jag ta den stora väskan med till jobbet, så restgarnströjan får plats. Blir det någon stund över i natt, ska det fästas trådar. Nu ska den bli färdig!!
Något som är färdigt, är mina regiasockor.....

..... och jag är så nöjd. Mönstret hittar du här. De har egentligen inte tagit så lång tid att sticka, om jag räknar effektiv sticktid! Men den effektiva sticktiden har av någon anledning (ett och annat stickprojekt, kanske?!) varit utspridd över en mycket lång tid! Men nu ska de användas!!
När mohairtröjan är klar, ligger det en tomte/gnom och väntar på montering..... Därefter blir det nog något nytt på stickorna, om jag kan vänta så länge??
Det ska bli en mössa och ev sockor till 5-timmarskoftan också. Men det får bli framtida jobbsticke, känns ganska lagom att ha med i väskan.....

I morse var jag med Gina hos veterinären! Det var några envisa mjölktänder som skulle dras ut! Vi har pillat och vickat på dem, men nej de satt som berget! Så det fick bli till att ta hjälp av veterinären och med lite sedering fick de ut dem! Gina har varit trött idag, vilket har passat perfekt, för jag har sovit efter min första natt! Vi kom i säng en timme senare än vanligt, så John Blund infann sig snabbt! Och vi (hundarna och jag) har sovit gott och länge idag..... När jag vaknade började det redan skymma ute, så det blev till att ta fram reflexväst till mig och halsband och selar med reflex på till hundarna. Det var nästan mörkt när vi kom tillbaka från vår promenad...... Ja, det är bara att inse: så kommer det att vara ett bra tag till, innan det vänder och ljuset kommer tillbaka! Man kan ju alltid hoppas på lite snö.... det ljusar ju upp tillvaron lite, i alla fall!

Nu får det bli lite vila, en timme eller så, innan det bär av till jobbet.
På återseende go' vänner!

5 kommentarer:

Alexandra sa...

Vilka härliga sockar =) Ser fram emot att se den färdigknåpade koftan sen, må gott =)

Henrietta sa...

Sockorna blev ju jätte fina!
Visst är det tråkigt nu när det blir mörkt så fort!

HA det så gott!

Kram Henrietta

Skaparglädje sa...

Jättesnygga sockar. Vad har du för masktäthet på garnet. Funderar på att sticka mig ett par nu när du skickat med mönstret också.
Kram!

Siv sa...

Masktätheten är 30m och 42v på stickor 2-3. Jag har stickat med stickor 2½.
Kan rekommendera mönstret.

Hedvig sa...

Det är såååå tråkigt att fästa...