Sidor

söndag 17 juli 2011

Tillbaka!

På hemmaplan igen. Semestern är straxt slut och vi har haft fyra innehållsrika veckor med Husbilen runt Sverige och norra Norge. Regn och rusk hade vi i början av ledigheten. Men när vi vände ut mot svenska ostkusten kom solen och värmen. Det har blivit mycket badande och lite solande. Föredrar skuggan, när det blir för varmt.
Garnerna jag köpte när vi hade garnstopp i Kilafors, har nu blivit fotade:
Regia till ett par sockor, Lingarn att komplettera lingarnet jag handlade på Öland i maj. Och så Rheuma Thermal Wool till en sjal. Köpte även mönster till sistnämnda garn. Både sjalmönster och ett häfte med flera olika modeller. Tycker garnet känns mjukt och skönt, men det är tunna stickor som gäller 2- 2½mm enligt banderollen på nystanet! Vi får väl se vad det blir av det?!


Hundflocken utökades för ett par dagar sedan, på bekostnad av att det inte blir någon ny Siames! (I alla fall inte inom den närmaste tideräkningen.) Det blev en Gremling!!
Det är en riktig liten sötnos av rasen Italiensk Vinthund! Vi hade planer på en Whippet, men så träffade jag en "italienare" på agilitytävling i våras och blev såld. Vi kollade runt på nätet och hittade en uppfödare i Valdermarsvik som hade en tikvalp kvar. Efter besök hos Lina på kennel Ippolina's så var mannen också med på noterna! Så numera har vi 3½ hund, för Gina är så liten att hon tagit över Alliz' gamla kattigloo!
Mannens knä är annars favoritplatsen för en sovstund!
Tur att hon är så liten, för annars hade det blivit rejält trångt i sängen på morronen!
En liten tuff tjej, är det och det kan nog behövas för att få en plats hos de tre stora!
Mycket bus och lek, sova och äta. Sen är det alla kisserundor! Det är ju lite mer omständigt med valp, när man bor i lägenhet, jämfört med villa, där vi haft alla våra valpar tidigare. Men förhoppningsvis blir hon väl snart helt rumsren!
Det lär väl inte bli så mycket stickat ett tag framöver. Agilityträningen drar vi i gång på tisdag kväll. Några tävlingar ska vi väl hinna med innan det blir höst! Sen måste nykomlingen få sin uppfostran.
Jag tror inte jag kommer att vara sysslolös resten av sommaren i alla fall!! Och skulle jag bli det kan jag ju alltid sticka lite...

På återseende.

6 kommentarer:

Eva Hudin, Falkenberg sa...

Fina garner du har inhandlat. Här är det köpagarnstopp, hur länge jag nu kan låta bli. Men sticka med så tunna stickor, usch då, eller det kanske inte är så pilligt som det låter.

Jag är helt såld på vinthundar, de är så otroligt vackra. Borzoi och Saluki är mina favoriter, men alla vinthundar är skönheter. Lycka till med förtjusande Gina!

Skaparglädje sa...

Jag har stickat den sjalen du visar på bild och i det garnet och färgen också. Jag körde fast i beskrivningen ett par ggr men fick hjälp av en bloggvän, tyvärr är jag inte nöjd med sjalen tycker den blev för kort.
Kram!

Bettan sa...

En riktig sötnos!!!
Och fina garner har du hittat oxå...vad mer kan man begära...?! Kram sytanten

Anonym sa...

Underbara tjejen.. hon är saknad♥ ..hon gillar ff strumpor ser jag ;) ..fast d klart det går nog aldrig ur åldern för det gör mina vuxna oxå!

Henrietta sa...

Å så söt liten italienare ♥♥♥ Hoppas vi ses på tisdag!
Kram Henrietta

Ulis sa...

Vad roligt med nytillskottet. Vi får hoppas det blir en riktig liten agilitystjärna. Nu får du sticka någon söt liten tröja till henne, så hon inte fryser i höst.