onsdag 8 juni 2011

Vi tog en vecka ledigt......

......och körde Öland runt med vårt mobila hem! Sommarväder var det och blåsigt var det också. Men så är ju Öland solen och vindarnas ö! Vi började i Borgholm och där var ju den här butiken ett måste....

Visst blev det liiiiite garn handlat! (Jag har ju inte så mycket innan?!) Tur att man inte har så stor plånbok, för då hade det nog blivit mycket garn...
Cykel hade vi med, så mannen kunde följa med på sightseeing. Foten blir sakta bättre, men gå några längre stunder klarar den inte ännu.
Nästa stopp var Ölands raukar. Inte så många som på Gotland men speciellt ändå.
Vi fortsatte upp till Norra Udden, där hundarna och jag kollade in Långe Erik, fyren ute på udden. Vi satt ute länge på kvällen och tittade på solnedgången över Kalmarsund, tills myggen gjorde entré!


Mycket stickat har det blivit, lite läst och mycket slappa! Kan inte vara bättre sätt att ladda batterierna på.

Kapelludden med sin kyrkoruin, var ett eldorado för fågelskådare!! Det sägs att hundfolk är tokiga, men det är ju inget mot vad fågelskådare är.....
På hemvägen blev det den östra sidan av Öland. Inte lika mycket att förundras över, men vackert ändå. Vi åkte aldrig ner till Långe Jan på den södra udden utan vi genade över Allvaret. Det är stort och ödsligt!!
Inte är det mycket som växer här inte. Konstigt att fåren bara hittar nåt att beta. Ja, nog hade vi några härliga dagar och Öland innan turistsäsongen börjar var perfekt!

Två Agilitytävlingar har vi hunnit med också, Qeylah och jag. Jag löste problemet med hundarna genom att Winnie fick följa med oss på tävling och gammel-Line fick vara hemma hos husse. Jag var lite orolig hur Winnie skulle sköta sig när Qeylah och jag var på banan, men det hade jag inte behövt vara. Allt gick bra. I Åhus diskade vi oss i agilityklassen, men gjorde ett bra lopp i hoppklassen. I Växjö gjorde vi ett bra lopp i agility, men i hoppklassen var det betydligt segare. Jisses vad varmt det var! Det var nog varmt i hela Sverige den dagen, Nationaldagen. Men på det hela är jag nöjd och som vanligt var det trevligt sällskap runt banorna. Vi är ett par stycken som började en nybörjarkurs i agility och har fortsatt att träffas och träna och åka på tävlingar ihop. Jättekul.

Idag har jag och några från klubben haft Agilityuppvisning!! Det var en kurs i Westernridning, med amerikansk instruktör, som ville ha lite pausunderhållning! Och det fick de, för jag hade Winnie med, och där är det fort och fel som gäller! Hon hoppade tre hinder tog en tugga hästskit och fortsatte sedan med de andra hindren i egen ordning och tunnlarna från båda hållen! Undra om jag nånsin ska få ordning på detta yrväder??

Det har även blivit en omgång nya överdrag till husbilens dynor! Det var inte så smart att ha mörkblått tyg som jag trodde...Hade glömt hur det ser ut när hundarna fäller......Så nu blev det en tur till IKEA på hemvägen från Öland och ljusblå billiga överkast, typ indisk bomull, inhandlades och nu sys det nya överdrag! Har man inte arbete, så skaffar man sig!

Ja, nu är det bara ett par dynor kvar, så är jag klar och kan ta fram sticket igen!

På återseende!

4 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Hoppsan, så mycket ni hunnit med. Öland har en speciell plats i mitt hjärta eftersom jag var där mycket som barn och tonåring. Jag tror Linea-garnet kommer från Ullcentrum. Den butiken skulle jag gärna vilja besöka. Jag antar att det var där du köpte lingarnet. Är det en av dina hundar som hoppar genom ringen?

Siv sa...

Eva,
Visst är det min Qeylah som hoppar genom "däcket"!
Och det är Ullcentrum, som har Lineagarnet och det handlade jag också, fast en annan färg än din.

Skaparglädje sa...

Visst är det skönt att komma hemifrån ett par dagar, då kan man verkligen slappna av. Och ni fick ju se mycket också.
Vad roligt ni har när ni är ute på era agility tävlingar.
kram!

Henrietta sa...

Låter som en riktigt trevlig smester!
Kram Henrietta