fredag 27 maj 2011

Fredag!

Sitter i husbilen och vinden viner utanför! Vädret såg så lovande ut tidigare idag, så jag såg fram emot en "utestickar-dag"! Men vinden är för kall och mulet är det också. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Men mannen har fixat för mig här också. Dator och mobilt internet! Inte dumt alls. Även om jag får dela dator med mannen, så är det klart bättre än ingen dator alls! Det tar bara lite tid att hitta på en ny maskin och så har jag ju inte alla mina favoriter med mig. Men det kommer det också!

I går var hundarna och jag ute och gick i Rosenholm, härliga fält att springa på för hundarna. Enda nackdelen är alla fästingar! På hemvägen åkte jag förbi djuraffären och skulle handla fästingmedel. Jag har sett en annons om nåt som skulle vara gjort på oljor och växtextrakt. Hittade det  i affären och där var sprayen klassad som bekämpningsmedel klass 3! Jag blir så trött. Jag vill inte ha bekämpningsmedel på mina hundar! Så då blir det till att plocka fästingar i fortsättningen också.
Jag hittade Lupiner i full blom på en ödetomt! Det måste vara flera veckor tidigare än normalt! Men fina är de i alla fall!
Jag hittade annat också, men det är nog rätt i tid: grodyngel! Minns när man var liten och fångade och hade dem i spann, eller när man satt med benen i vattnet och benen blev alldeles fulla med grodyngel! Killades gjorde det! Vilka somrar man hade som liten! Minns inte att det regnade då, men det gjorde det säkert.

Det blev ingen bra bild för vattnet är rätt brunt i färgen, men i alla fall, här simmar de.

I morron är det agilitytävling i Åhus! Qeylah är anmäld och vi åker nog dit, bara vi kan lösa problemet med hundrastning av de två som inte ska tävla! Mannens fot ser fortfarande ut som en klumpfot, så han kan ju inte gå ut med hundarna. Även om foten är bättre, så är det bara kortare sträckor han kan gå utan kryckor. Med kryckor kan man inte rasta hundar..... Ja,ja, vi får se hur det blir......

Avslutningsvis vill jag hälsa min nya följare, Ingela välkommen. Kul du hittat hit!

Ha nu en go´helg alla där ute! Det ska jag ha!!

På återseende.

5 kommentarer:

Bettan sa...

Fästingar är inte så roligt...men har du provat att gen hundarna Aloevera dryck, det ska vara festingreducerande. En grönsak nyttig för både människa och djur. Färskpressad aloe vera, om du vill kan du läsa om det på www.foreverliving.se
Trevlig helg. Kram sytanten

Skaparglädje sa...

Jag var in på tassar och morrhår i Växjö i går. Där hade de fästinghalsband av bärnsten. De var jättefina i och giftfria.
Om dom kan du läsa här.
http://www.elvingsson.com/fastinghalsband
Trevlig helg önskar jag dig och din man också.
Kram!

Eva Hudin sa...

Kallt så in i Norden, heter det ju, och inte utan anledning en dag som denna. Om det inte blåste skulle det vara utesittarvänligare. Jag tycker det låter mysigt att tillbringa ledig tid i husbil. Lupinerna blommar här också, de är så fina. Hoppas det går bra på agility-tävlingen.
GOD HELG!

Ingela sa...

Tack för välkommandet. Och lycka till i helgen med hundarna. Gillar din sida jättemycket.

Hedvig sa...

Åh husbil! <3