måndag 9 maj 2011

Ute-stickar-väder....

.....det har det minsann varit i helgen! Och vilken helg vi haft!!! Rena semestern. Vi drog till husbilen i fredagskväll, med mumsigt kött till grillen och lite rött. Kvällen blev en höjdare, och jag lyckades hålla mig vaken, i alla fall till kl.21! Då var maten uppäten och även ostbiten och kexen. Jag kan väl säga att jag sov som en klubbad hela natten och vaknade inte förrän nån gång mellan 8 och halv 9! Inte illa för en morronpigg att sova så länge! Tyckte ju att hela förmiddagen försvunnit.........
Men som sagt, vädret har varit perfekt för att sitta ute och sticka.....och det har jag gjort!
Hela helgen! Mannen har sutttit med foten i högläge, nu för andra veckan! Efter en vurpa med stege inblandad hoppar han på kryckor sen påsk! Så inte är det mycket nytta jag har av honom, just nu. Och kryckorna.....ja de är mest ivägen.
Efter en dags vaktande av campingtomten sover de yngsta gott i en hörna av sittgruppen. Men jag måste säga att de uppför sig som riktigt väluppfostrade fyrbeningar. Matte är stolt!

Eftersom jag varit flitig med stickorna blev bakstycket på min flättröja klart, äntligen!  Och jag har även börjat sticka på framstycket.
Medan jag stickade försökte jag få lite färg på mina albylfärgade ben!!!! Med andra ord så kom shortsen fram i helgen. Men jisses vad vita benen är! Man kanske ska testa brunutansol?????

Även barnbarnets sockor har blivit klara.

Så nu MÅSTE jag hitta nåt att ha med till jobbet! Hade tänkt virka en Hjärtekatt, men efter fyra varv gav jag upp! Vet inte om det var mej eller garnet det var fel på, men jag fick inte till rätt antal maskor på varven......Jag kanske ska testa med ett annat garn??

I morron är det stickcafé, och det hade ju varit bra om jag hade nåt att sticka på då. Jag får väl ta en djupdykning i garnkorgarna, igen!!

På återseende.

5 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Är det du som rattar husbilen nu när din man har skadat foten och hoppar på kryckor?
Din flättröja blir jättefin, du ser ut att sticka en vuxentröja då är styckena långa så det tar tid.
Hoppas du hittar på något till stickcafét.
Kram!

Anita sa...

Låter som ni haft en härlig helg i husbilen. Skönt med en husbil att inte ha en massa trädgårdsarbete när man kommer till den.
Ser på sockarna, som blev väldigt fina, att du stickat hälen annorlunda. Blir nu nyfiken på vad och hur du gjort.

Hedvig sa...

Vad hade du för garn till hjärtekatten? Ren bomull brukar ju vara det enklaste, då ser man maskorna så tydligt ifall det blir fel och man måste räkna! :)

Siv sa...

Anita! Det heter förstärkt häl, det jag stickar på mina sockor! Det blir så fint och förhoppningsvis mer hållbart.
Hittade mönstret i boken: Sticka mössor, vantar, sockor! Författare: Ann-Mari Nilsson
Den finns säkert på biblan!
Siv

Eva sa...

Tröjan ser ut att bli helläcker! Flätor är snyggt, och ganska kul även om det tar tid.
Skönt att höra fler har lite trubbel med katten...:)