fredag 24 juni 2011

Midsommarafton!

....tillbringas i mulet väder, snålblåst och plus 10 grader!! Inte går det att sitta ute och äta midsommarmaten i år!!
Så det blir till att duka upp inne i Husbilen! Midsommarstången har hängt med sen barnen var små, och även i år har den sin givna plats på bordet! Precis som vanligt blir det sill och potäter (kanske en snaps?) och jordgubbar med gräddmjölk till efterrätt! Enkelt och gott, men det kunde varit liiite varmare, så vi kunde äta maten ute. Det hör liksom till!!
Men nu är det som det är! Så vad gör jag i stället, jo jag stickar!! Tröttnade på flättröjan härom kvällen och började på ett nytt projekt!! Så här ser det ut, en bit på väg:

När vi åkte hemifrån fyllde jag kassen med garn och arbeten......Trodde att det skulle bli stickat massor.... Men långa körningar och sena stopp för natten, så blir det inte så mycket stickat. Men som sagt så är det en sån här jag har börjat på:

Tomtar mitt i sommaren, undrade mannen?? Ja, ska det bli klart till jul, är det väl lika bra att börja nu, eller??
Lite kul att sticka nåt annat än tröjor och sockor är det också.
Hittade en garnaffär i Mora, när vi var där! Tillbringade en lååång stund, med att klappa garn...... Sandness-garnerna fanns där och en del från Svarta Fåret!! Men jag gick ut tomhänt!!! De' ni! Mannen var imponerad, inget garn med ut från affären! Kryss i taket!!

Ja, då är det bara till att ta fram stickor och garn igen! För vädret inbjuder, som sagt, inte till någon längr utevistelse, här i sista utposten, innan Vildmarken tar vid!!

Ha en riktigt skön Midsommar!!

På återseende.

3 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Jag önskar er också en Trevlig Midsommar.
Här är maten uppäten, jordgubbarna med grädde och glass också. Och midsommarstången är klädd.
Inte en droppe regn har vi fått hittills utan det är riktigt skönt ute, när solen tittar fram +24 grader.
Lycka Till med din tomte, men jag tror du hinner sticka många tomtar innan det är jul.
Kram!

Lisa lagom sa...

Härligt att fira midsommar på resande fot!
Själv blev vi hemma iår. Det kändes lite drygt när vi nyss hade kommit hem från Riga. Det blev middag med goda vänner nere på campingen. En alldeles nyöppnad anläggning. Stanna gärna till om ni har vägarna förbi!

Eva Hudin sa...

Kallt var det här också. Riktigt otrevligt! Det var till att sitta inne och värma sig med stearinljus. Brrr! Och så kommer söndagen med en klarblå himmel. Kallt i vinden, men varmt i lä. Hoppas solen lyst på er också idag!