måndag 13 juni 2011

Restgarnsblues.....

.....i mohairgarn, det är vad som åker med till jobbet. Dottern har beställt en tröja, så jag hoppas att garnet räcker! Har ett bra basmönster och ränderna får komma som det faller mig in. I skolavslutningstider har vi haft fullt upp på jobbet, så det har inte blivit något stickat de sista passen. Nätterna har gått fort och trött har jag varit när jag kommit hem på morgonen, så jag har sovit ordentligt och länge efter mina pass.
Flättröjan växer lite i taget. Bakstycket är klart och framstycket har passerat avmaskningen för ärmarna. Jag är så nöjd med resultatet så här långt.

Ett par sockor i Regia Silk är också på G! Första socken är nästan klar...och mönstret är både roligt och lätt att sticka. Kan nog tänka mig att göra fler, när de här är färdiga.
Vi har varit en hel del i Husbilen den sista tiden. Där blir det inte så mycket datoranvändande!! Jag sitter ute och njuter i solen och läser min tegelstensbok och varvar det med lite stickning! Jag har även vågat mig i vattnet, för några dopp, de första för säsongen. Jag gillar inte att bada på badstrand, uppvuxen  på en ö, med egen badvik som jag är. Men vill man bli svalkad är det bara att hoppa i bland alla stojande barn och tonåringar!

På Öland blev det lite garn inhandlat.... Inte för att jag behövde utan mer för att jag ville testa att sticka i lingarn. Vi får se vad det blir av de här härvorna? Har inte riktigt bestämt det ännu....
Sen hoppas jag på något spännande garn ska dyka upp i brevlådan, eftersom jag är med i garn&tebyte7 hos stickamera....

I dag har det blivit en lång härlig runda med M och labbarna!
Mycket snack (åh så skönt med en tvillingsjäl...)och mycket bus för hundarna! I kväll sover mina tre som små grisar.....

I morron är det dags för stickcafé! Vi har fått byta lokal, eftersom Café Nyfiket inte fick fortsätta att arrendera lokalen där vi varit så länge.... Tills Anneli hittar annan lokal håller vi till på Lennart's Konditori! Inte fel det heller och gott fika har de också! Vi ska bara vänja in oss i de nya lokalerna, så blir det nog som vanligt igen! Kul att träffa alla stickglada tanter är det helt klart!

Såna här fina liljor växer vid vår vackra å som rinner genom byn där jag bor!

Avslutningsvis vill jag hälsa min nya följare Eva Kilander välkommen! (Glömde det i förra inlägget!)

På återseende!

3 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Du hittar nog ett fint mönster att använda när du ska sticka i lingarnet. Sockan du stickar är jättesnygg.
Kram!

Hedvig sa...

Oh! Många spännande projekt på gång! :)

Eva Hudin sa...

Det är härligt att ha flera projekt på gång, tycker jag. Flättröjan ser riktigt härlig ut. Lite ränder här och där kör jag också gärna med, dom sitter liksom aldrig fel. Och Linea-garnet stickar jag ju också i. Det är fint!
På Disas blogg finns det en hel del nya bilder.
https://disaochvalparna.wordpress.com/

Må gott!