lördag 9 januari 2016

Vinter!

Jodå! Till och med på våra sydliga breddgrader har vi fått ett vitt täcke. Jag gillar snö och vinter i lagom portioner. Och just nu är det ganska lagom.
Eftersom det blåste en del när snön föll, så är fälten inte helt snötäckta. Men där det varit mer vindskyddat, har det lagt sig fint. Så en så där 5-10 cm har det nog kommit!
Zelda hittade intressanta gömmor när vi var ute härom dagen. Men som vanligt här vid kusten, så är det svårt att få minusgraderna att stanna. Så nu i kväll är det någon plusgrad och det som kunde varit fallande snö är mera som regn. Suck! Misstänker att det blir en aaaning halt att köra till jobbet i kväll....
Sen sist har ledtråd ett blivit klar på Urquhart Castle-MKAL. Det var en del maskor att plöja igenom!
Hälften av ledtråd ett på Bowties are cool-MKAL är också färdig. Så nu är det inte så många varv kvar att sticka på den heller.
Dessutom har jag varit flitig på tröjan Elementary! Stickar nu muddarna på ärmarna, så det finns hopp om en färdig tröja inom en inte allt för avlägsen framtid. Tröjan åker med till jobbet i kväll.
Nya Bambutippar har jag köpt. Det blev ett helt set från HiyaHiya. Inser att jag föredrar HH:s stickor framför Kinki Amibari, mest för att kabeln är smidigare hos HH. Så nu har jag stickor i parti och minut!!
Tredje garnpaketet från Stickaboo's Garnklubb kom också i veckan. Denna gången ett tjockt ekologiskt bomullsgarn från Mondial. Två nystan à 100 gram och 140 m.
Färgen är jag nöjd med..... men bomullsgarn???? Jag får se vad jag gör med det.
I mitt inlägg om EXCEL-filen från Ravelry blev det liiite fel. Garn mängden i kilogram blev "bara" 10,3 kg och inte 103,3kg!!! (En siffra för mycket hade slunkit med när jag skrev av summan...) Men 10 kilo garn är även det en ansenlig vikt, eller hur???? Men jag jobbar ju på lagret, så snart kan jag räkna av några hekton när tröjan är klar.
Till nästa gång:
Ha de'!

1 kommentar:

Eva Hudin sa...

En och en halv dag, man får väl vara tacksam för det lilla. Nu är det slaskigt, trist och grått igen. Det är bara att bita ihop och stå ut!
Ha det!
Eva