tisdag 25 februari 2014

!!!!!!!

Så nöjd med det färdiga resultatet på min Follow Your Arrow!!Och vilken rolig stickning sedan!! Ledtrådarna jag stickade är 1B,2A,3B,4A,5A.Trots att jag har sett otaliga färdiga varianter (kompinationerna ger totalt 32 olika varianter!!), kommer jag nog att sticka en sjal till. Men då blir det andra val på mina "ledtrådar" och troligtvis två färger.
När sjalen var  färdig blev det tomt! Och helt plötsligt hade jag bara ett halvfärdigt jobbsticke på G! Vet inte hur det gått till? Jag brukar ju ha mer än ett projekt i gång. Det tog några (!!!) dagar att fundera ut vad jag ville göra. Men så kom jag ihåg att jag har ett grovt ullgarn i lagret. En auktion vunnen på Tradera för ett år sedan. Budade på detta garn för ett speciellt mönster i en äldre Allt om Handarbetes Stickmagasin. Så det var bara att leta igenom tidningshögen och sedan börja nysta garn....
Fem härvor à 100g har jag, men  har ingen aning om hur många meter varje nystan innehåller.
Det blev lite teststickat, i soffan med sällskap av gammelhunden och en ljudbok.

Men sen fick jag stoppa undan garnet! Jisses vad jag blev irriterad i halsen! Är lite känslig för dammkvalster, och garnet dammade rejält när jag nystade det! Ska testa att sticka med det igen och hoppas att jag inte reagerar på ullen!! För hemska tanke, om jag skulle vara "ullallergisk"?????!!!!!
Det blev inte så mycket mer stickat den dagen, och det grova ullgarnet ligger fortfarande i en påse....
I stället började på ett par sockor "Toe-Up" på Magic-loop. Garnvalet blev naturligtvis det jag fick i mitt "Hemlis"-paket.
Men min vana trogen, så har jag redan repat upp och börjat om! Första försöket till sockor hade passat någon med "KALLE ANKA"-fötter. De blev med andra ord breda och stora. Så nu gör jag ett nytt försök med lite mindre antal maskor!
Två jobbnätter är nu avklarade, så nu väntar lite ledighet! Eller, ja.... vi ska ju upp till dottern och röja och elda ris, igen! Vi får passa på när det är bra väder (=uppehållsväder), och det ska det ju bli denna veckan.
Men i eftermiddag och ikväll tar jag det lugnt. Är alltid så seg när jag "vakat av" ..
Ta vara på solglimtarna och ut och rör på er! VÅREN är på frammarsch!!

SES.....

2 kommentarer:

Henrietta sa...

Så vacker sjalen var! Ska bli spännande att se hur den andra blir!
Kram Henrietta

Eva-Lena sa...

Så fin din sjal blev !
Garnet Artesano är jättehärligt att sticka sockor i, fungerar också till sjalar!
Kram från Tollarmatten