onsdag 10 april 2013

Nu är det VÅR!

Ja, mannen bestämde det, så Husbilen kom ut ur vinterförvaringen i fredags. Ganska precis 6 månader har den varit i dvala! Mycket att fixa, för att få den i "körklart" skick för säsongen. Men efter flera dagars arbete börjar det bli klart! Skåp och lådor urtorkade, porslin och bestick diskade, överdragen till dynorna på plats och nya torrvaror och konserver inhandlade och i skåpen. Det börjar bli klart! Kvar är ny matta. Och där är vi på god väg. De gamla får vara mall, när den nya klipps till.
I morron ska det testas! Hoppas vi har tänkt rätt när vi klippte till den nya?! Annars blir det dyrt.....

Inte har blivit så mycket stickat veckan som gått, av ovan nämnda själ! Men igår blev det ett besök på Lennart's stickcafé. Där blev jag med ny bok, när en av "tanterna" ska flytta till mindre lägenhet och hade lite utrensning.
Mannen undrade om jag tänker öppna eget stickboksbibliotek? Förstår inte alls vad han menar?? Kan man ha för många stickböcker??
Innan jag åkte hem från sta'n, blev det ett besök i en av garnaffärena. Länge sen jag var in där. Flera nya garnleverantörer och många fina garner att klappa! Uj, uj uj! Till slut kom jag därifrån, utan garn men med lite blädderbart med hem:
DROP's vår/sommar häften och en engelsk sticktidning. Mycket att inspireras av! Får se vad som kommer på stickorna när "Tant Kofta"-koftan är klar.....

Veckan som gått har bjudit på friska vindar, men soligt. Flera minusgrader på natten, men trots det minskar snön! Och idag på vår skogsrunda låg det bara snö kvar, där solens strålar inte når riktigt fram!

De första blåsipporna såg jag i lördags! Så visst finns det hopp om en vår! Nu är det bara den den där riktigt go'a värmen som saknas......

På återseende!

1 kommentar:

Pysselfarmor sa...

Stickböcker kan man aldrig ha för många av :-))
Den där är bra - står även i min hylla.
Ja nu är det nog vår!