söndag 10 april 2011

Nu är det vår!

Nu känner jag igen våren! Eller rättare sagt aprilvädret! Ena dagen är det nästan orkan och regn, för att dagen därpå vara milda vindar och strålande sol! Ibland skiftar vädret på några timmar, och då kan det se ut så här.....
Kortet är taget genom köksfönstret, med utsikt över cykelskjulets tak. Detta var i fredags eftermiddag. Det gick inte att vara ute på några längre promenader på hela dagen, för det blåste storm!

Men igår.....var det de där varma vindarna som gör att man kan sitta ute och njuta av våren. Och det gjorde vi.....
Vi premiäråkte husbilen. Till Kalmar drog färden, lite förvaringslådor till förrådet inhandlades på IKEA. Vi hade en riktigt skön dag, med stadspromenad i Kalmar. Kaffe och tilltugg avnjöts ute i solen, och sen kom sticket fram! Vad mer kan man önska av en ledig dag??
Ja, det blev ju ett besök på Claes Olsson också. Naturligtvis! Där kan man hitta det mesta.....Det här t.ex:

Tro nu inte att jag ska börja fiska också! Neeej då! Men jag gick och letade efter något praktiskt att göra stickmakörer med och hittade dessa saker. De blir perfekta som stickmakörer utan att jag behöver pyssla det allra minsta! Kanon! Mannen bara skakade på huvudet "no comments!"
Dagen idag har blivit i det slappa tecknet. Bara en liten skogspromenad med hundarna. Vi kollade in alla blåsipporna och konstaterade att även vitsipporna var på god väg.
Snart är backarna alldeles vita....men till dess får vi njuta av det blå.

Ja, så är det dags för jobb igen! Sockorna jag började på i veckan, har jag min vana trogen rivit upp och börjat om på! Ja, varför vara nöjd från början?? De får i alla fall följa med till jobbet i kväll, någon enkel stickning måste jag ha med. Det kan ju bli en stund över....

Ha en skön avslutning på helgen!

På återseende.

10 kommentarer:

mary-ann sa...

men dom där är ju perfekta till ändamålet...och inte brukar dom va dyra heller och finns i 3 olika färger :p

YvvePyvve sa...

Å stickmarkörer! Fiffigt. Tror sonen har en låda såna nånstans....

/YvvePyvve

Skaparglädje sa...

Visst är det vår, vilken härlig helg vi haft med sol och värme, tänk så skönt. Och ni har varit på premiärtur med husbilen.
Blåsippor, vitsippor blommar som man längtat efter våren och nu ÄR den här.
Kram Anne-Lie

Anonym sa...

Ja, nu har verkligen våren kommit =) Såg massor av vitsippor i Vämöskogen idag, när vi var och tränade med hundarna.
Ser härligt ut med husbilstur =)
Fiffiga stickmarkörer!!
Hörs i veckan!
kram

Lisa lagom sa...

Jag blir så glad att se dina härliga vårbilder! Här får vi vänta ett tag till innan snön har smällt bort. Men det har gått undan de sista dagarna. Kan snart inte hitta ett skoterspår som bär för promenader :(

Eva Hudin sa...

Så mysigt ni verkar ha det med husbil och hundar. Siv, jag tror att siamesen och orientalen är ganska lika varann, jag har ju haft båda och vet inte om jag har kunnat se någon större skillnad. Underbara katter är det helt klart!
Nu har jag en valp kvar, men hon hämtas om några veckor. Helst hade jag velat vara utan valpar helt och hållet redan efter åttonde veckan, men man lär sig... Ha det gott!

Anita sa...

Så härligt att sticka iväg med husbilen sådär på en dagsutflykt. Och vilka fiffiga stickmarkörer!

Hedvig sa...

Tack för rar kommentar om mina sockor! :)
Och visst är det härligt att våren äntligen kommit på riktigt! Speciellt härligt är det nog för oss hundägare...

Henrietta sa...

Så härliga bilder! Vi var också på IKEA i söndags :o)) Ett trevligt utflycktsmål!
Beklagar sorgen efter Alliz! VEt hur tomt och hemskt det är!

Kram
Henrietta

Hanna sa...

Härligt att det äntligen är vår! Och så smarta stickmarkörer! Jag tycker att jag är på ständig jakt efter den perfekta stickmarkören... :)