måndag 18 april 2011

16 grader och sol!

Vaknade idag till ett riktigt härligt vårväder! Visserligen sov jag länge idag, men jag fick ändå en härlig skogspromenad med mina fyrfota vänner! De här promenaderna är så bra för själen, önskar att fler kunde ha det lika bra som jag!
Vitsipporna är nu i full gång och marken är nästan helt vit av alla blommorna. Det är bara att njuta, snart är de förbi. T-shirt och en väst var vad som behövdes i klädväg idag (ja ett par jeans också, så klart). Tänk, det var inte länge sen vi plumsade runt i snödrivorna.......Enda nackdelen med vårens ankomst är de där små envisa krypen som suger sig fast och sprider sjukdomar: FÄSTINGAR! Fördelen med en korthårig hund är, att de är lätta se när de kryper på dem. Har redan plockat flera stycken!!!!

Fredagen och lördagen har symaskinen varit framme! Det är inte så ofta nu för tiden. Men, i vår nya husbil är klädseln LJUS-blå! Hur praktiskt är det med tre hundar i familjen?? Så därför har jag sytt MÖRK-blå överdrag till dynorna! Det blev riktigt bra, om man nu får skryta?!

Inte helt lätt, men det gick till slut. Det var bara att nåla tyget runt "kudden" och sen försöka sy det så snävt som möjligt. Två dynor är kvar att göra, så det blir veckans projekt, att få det klart. Min symaskin är snart 30år gammal, men en riktig klippa när det gäller driftsäkerhet! Den har sytt allt från
mjukisbyxor när barnen var små till båtkapell till båten vi hade för länge sedan. Numera blir det inte så mycket sytt. Mest byxor och gardiner som behöver fållas. Men för länge sen var den flitigt använd.....

Så är det tisdag i morron! Det är dags för stickcafé igen! Nu är det två veckor sen jag var där, så det ska bli så kul att träffa "tanterna" igen! Det planeras för en vårutflykt, så i morron får planeringskalendern följa med!

Det är även tisdagsträning på Brukshundsklubben i morron kväll. Jag tror nog att jag ska kunna ta med Qeylah då. Hon har nästan löpt färdigt nu. Vi får visserligen ha löptikar med på träningen, men jag tycker det är bättre  att vänta tills det är på slutet. Lugnare för alla.....

Vi har sol på balkongen på eftermiddagen/kvällen, så det blev faktiskt en stund med flättröjan, innan jag hamnade här framför tangentbordet. Några varv i taget, så ska den nog bli klar, nån gång.......

Ha en riktigt skön avsluting på måndagen!
På återseende.

4 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Du har fullt upp som vanligt.
Visst är man lyckligt lottad som har en hund att motionera, eller om det är tvärtemot. Just nu njuter man i fulla drag det är så underbart vackert och skönt ute.
Ha´ en bra vecka!
Kram!

Anonym sa...

Dynorna blir kanon! Jädrans vad du är duktig =)
Själv hamnade jag, bara vips sådär, på IKEA idag =))) Ett par tusen fattigare.... men jag hade en del smått o gott med mig hem ;)
Ses i morrn.... nog bäst att jag hoppar i bingen nu, så att jag vaknar i tid =))

Ulis sa...

Härligt med hundar att ha sällskap av när man ska ut. också roligt att köra agility med. Kan tyvärr inte vara med på träningen imorgon. Hoppas ni får det bra.

Eva Hudin sa...

Men vilket hav av vitsippor. Tänk när man som barn kunde plocka den första buketten och ta med hem till mamma.
Med djur i huset får man verkligen tänka på vad man köper. De där tassarna fastnar det mycket på. Och då är det bra att ha symaskin, nya tyger behövs emellanåt. Ännu en fin dag väntar oss - HÄRLIGT!