torsdag 21 april 2011

Agilityträning.

Värmen sätter fart på lövsprickningen, så nu går det i raketfart! Äldsta barnbarnet har astma och allergi, så nu börjar en jobbig tid för honom. Förra året var jag med honom ett par gånger på barnkliniken, när hans mediciner skulle justeras. Till slut hamnade han på en bra nivå och mådde bra efter omständigheterna. Han har lärt sig att leva med sin inhalator i fickan. Men jag märker att han väljer att vara inomhus, när det är alldeles för mycket pollen i luften. I går fick jag följa med honom till frissan. Han blev så fin, min lille V! Efteråt var vi i vår lekpark en stund med lillasyster i släptåg.

Tiden går så fort! V fyller 10år i sommar och lilla F blir 5år till hösten! Kan man få stiga av tidståget??

I tisdags var jag med Qeylah på agilityträning! Huga! vad hon var seg..... Till och med jag kunde springa fortare än henne, så då kan ni tänker er hur låååångsamt det gick! Nu har vi ett par veckor på oss att öva upp hastigheten, på hunden framför allt! Sen väntar de första tävlingarna! Ja, det tog hela sommaren förra året innan vi hade bra fart, så det är väl bara att inse att det blir så i år också! SUCK!!!!

Winnie hade sin tredje lektion på fortsättningskursen i går. Och där går det INTE långsamt! Där är det fort och fel som gäller! Jisses! Vad hon springer.....över allt utom över hindren! Undra om jag kan få ordning på denna vildbasare?? Men det är ju fler som springer extrarundor! Hillevi, whippet och Kajsa, storpudel tog också sina rundor. Skönt att inte vara ensam om springandet!
Men Hillevi kan det mesta, när hon har tid att ta det lite lugnt! Här har vi slalomövning med instruktörens granskande blickar på oss! Hillevi kan slalom, så det så! Kvällarna är fortfarande kyliga, så våra kortpälsade hundar behöver sina täcken ett tag till.  Någon agilitytävling lär det inte bli för Winnie i år! Jag får vara glad om jag lyckas styra henne genom en bana, där hon hoppar över hindren och inte springer runt dem, eller tar dem i egen ordning. Ja, hon har mycket att lära ännu!

Stickat har det inte blivit på flera dagar. Jo,det blev ju lite gjort på Stickcafét, men det blev inte bra, så där blir det baklänges stickning! Kanske det kan bli en stund på balkongen i eftermiddag, med en latte och en stickning??
Men först måste det bli en hundpromenad, de börjar bli lite otåliga, de där fyrfotingarna. Vi utmanar ödet och fästingarna och drar till skogs!!

Ha en bra dag! Vi ses på Blåkulla!!

2 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Jag önskar dig en riktig Glad Påsk!
Min dotter har också astma och nu är det en jobbig tid för henne, med all lövsprickning.
Hundpromenaden får jag ligga lågt med ett tag nu, eftersom min hund inte mår bra.
Kram!

Anonym sa...

Såg dig aldrig på Blåkulla =))
Gosig bild på barnbarnen ♥
Lilla F är en kopia av sin mamma =)
kram