Sidor

lördag 4 juli 2020

Redan Juli!

Shit! Vad dagarna rullar iväg! Snart en vecka in i juli.
Vi är hemma i lägenheten, efter två veckor i Skåne. Passar på att tvätta och fylla på mat och torrvaror. Och så måste vi fira äldsta barnbarnet, som blir 19 år den 6/7! Tänk att det är så länge sedan, som jag fick vara med när han föddes!
På måndag bär det iväg igen, med husbilen. Hoppas på fint väder..... men chansen är nog inte särskilt stor!😪
Sen sist då?
Som sagt blev det lite åka av i Skåne. Började i Nogersund, och sen vidare till Landskrona. Strålande sol och 30 grader varmt! Blev inte så mycket gjort den veckan. Men vi gick mellan Nogersund och Hörvik via Engelska källan och Listers Huvud. 14 km blev det tur och retur, i värmen! PUH!😓
Veckan efter hade vi tänkt åka på Västkusten..... men det la vi ner för med västliga kulingvindar är det fel plats att vara på. Så vi tog en natt i Kåseberga och Ales Srenar.

 Vi var ju inte precis ensamma där.
Kullarna var alldeles röda  av blommande vallmo! Så vackert.
Efter Kåseberga blev det två nätter i Skillinge. Där bjöds på bra badtemperatur, 23 grader! Sen åkte vi bara en liten sträcka till, Simrishamn, och  checkade in på Tobisviks Camping. Första dagen var soligt och varmt och inte alltför mycket vind, så cyklarna åkte fram och vi cyklade till - Skillinge! 26 km tur och retur. Ja sen kom blåsten! OMG hela bilen gungade! Zelda ville knappt gå ut! Inte jag heller, för vindbyar 21 m/s är inget vidare!
Efter två nätter på camping körde vi vidare hemåt - igen. Ķrokås blev det i två nätter. Lugnt och skönt. Blåsigt och växlande molnighet och lite regn. Svinkallt i vattnet, så inget bad! Ja, så åkte vi hem igår. Regn och blåst i hela södra Sverige, den här helgen, då kan man lika bra fixa hemma.
Så det blev våttorkat golven och så har vi shoppat ROSOR! 🌹🌹🌹Är nog den blomma jag saknat mest sen vi flyttade till lägenhet, för nio år sedan! Men nu har vi ju uteplats i markplan och en rabatt fanns ju redan.....
Hoppas nu de kommer att "ta sig"!

Det har blivit lite stickat, när vi varit iväg.
Så sommartopen i lin/bomull är en bra bit på väg. Sockorna har däremot fått vila.
Funderar på att börja på en sjal också? Såg en fin på IG och köpte mönstret. Har en fin härva i stashen, som nog kan passa?

Ja, men då var det uppdaterat här också. Lite tätare blir det på husbilsbloggen, när vi på tur! Kolla in där om ni är nyfikna....

SES!



Inga kommentarer: