lördag 18 februari 2017

ULLÖSS - igen!

Jag bara hatar småkryp - i alla dess former. Och ännu mer hatade är de, när de bestämmer sig för att bosätta sig i mitt hem! Okey då, om man nu får välja, är det väl bättre med ullöss på orkidéerna än pälsängrar i garnerna!
Så nu är det dags igen att kasta blommande orkidéer! Jag vet inte om jag fått lössen med hem, när jag köpte en orkidé sist, eller om det fanns överlevande ägg kvar sen i somras, då jag fick slänga 12 stycken som stod i köksfönstret, fulla av vita lurviga löss!! OCH jag har sanerat köksfönstret enligt konstens alla regler. Tvättat med sprit och klorin, varit noga i alla sprickor. Tvättat krukor invändigt och utvändigt, så jag tror det är nya löss som kommit med den sist inhandlade stora orkidén. Och den åkte i soporna omgående och alla växterna i fönstret är tvättade med såpvatten och ännu en sanering med klorin är gjord. Har man inte jobb så får man......


Min Riddari är nu färdig. På bilden till vänster gjorde jag avslutet på kragen vinrött. Men det kändes inte riktigt bra, så när jag sovit på saken repade jag upp det och stickade de sista varven mörkblå. Det blev mer rätt. Så nu är alla trådar fästa och tröjan är klar att användas. Det har varit en riktigt rolig stickning, så det känns lite tomt nu när den är klar. Det bästa med allt är ju att garnerna som jag hade hemma har räckt. Det är bara lite smårester kvar på alla fyra färgerna. Så det har minskat med 1100 m i stashen!
Det är väl bara att fortsätta att sticka från mitt lager. Men det kändes inte så inspirerande att plocka fram den påbörjade Polly-koftan. Tråkig slätstickning fram och tillbaka i svart garn. Tur att jag har bestämt mig för en kort variant, i alla fall.

Funderar på om det inte är dags för att lägga upp till en sjal igen! Det är faktiskt ett helt år sedan jag stickade en spetssjal sist! Jag har köpt på mig lite mönster under hösten och vinter, så det är väl bara att leta igenom dem för att hitta den ultimata sjalen....... Garn finns det i stashen!
Och som en blixt från klar himmel - kommer jag på att jag har ett sjal-kit från Tant Kofta! Garn (filisilk), pärlor och mönster (Karusell), köpt för snart två(!) år sedan! Hmmm, den som spar han har, - i alla fall fullt i lagret!

Så det är väl bäst att återgå till stickningen då.....

SES!

1 kommentar:

Barwitzki sa...

Så fint. Deilig mønsteret. Jeg liker. Herlige farger du har brukt.
Jeg strikker genser med rundpasse også...
Hilsen fra meg. Ha riktig god uke. Viola