onsdag 24 september 2014

Eländet fortsätter!

Ja det är väl så det ska vara?? Dvs, en olycka kommer sällan ensam. Trodde ju att tänderna klarat sig bra i min vurpa, men för säkerhets skull tog jag en runda förbi tandläkaren..... (och blev en ytterligare en slant fattigare). Det visade sig att två tänder hade fått små flisor bortslagna och eventuellt så är det en spricka i emaljen på den ena framtanden. Hörnen som saknas ska fixas till om två veckor, men den den där eventuella sprickan..... ja, det är bara att vänta och se vad det blir av det!

Och som grädde på moset så har min mobil bestämt sig för att krångla! Så nu är den skickad till reparation och jag har en gammal ersättningsmobil till låns! GAH!! Märkligt hur beroende man blivit av sin mobil! "Hela" ens liv finns ju i den!!! Hoppas nu den fixas snabbt, så min tillvaror kan återgå till det normala.

Det har blivit liiite stickat här sista veckan, så äntligen har mannens mossgröna sockor lämnat stickorna!
Sitter som en smäck på hans smala fötter. Och det där med tå-upp är suveränt. Bara några få gram kvar på ett hekto garn. Sen tycker jag att både tår och hälar blir finare med den här tekniken. Så nu är vi nöjda, mannen och jag. Får väl lägga upp till ett par till mig oxå, så jag har något att sticka på när jag gör mina nattpass.

Min limegröna Vitamin D, har förpassats till ett UFO. Jag har fått roligare uppdrag att sticka. Det blir två nya barnbarn under hösten/vintern, så det har beställts lite hemstickat. Länge sen jag stickade något smått, så det ska bli kul. Men jisses så svårt att välja ut något mönster. Det finns ju hur mycket sött, som helst! Fick önskemål om en dress i norskt mönster av svärdottern. Men det gör jag inte. Massor med trådar på baksidan och så ska det klippas och stickas på kanter och ärmar. Alldeles för mycket jobb, för att det ska växas ur på några veckor! Det får bli en tröja med lite mönster på i stället. Tar ett grundmönster och fixar in lite "lusar" och stjärnor, så hoppas jag att resultatet blir godkänt.

Jag har städat bland mina garner och fått in allt det nya i lådorna. MEN, det finns en stor kasse med akrylgarner som ska skänkas. Får se om det blir till Röda Korset's Sekondhand-butik eller om det finns behov hos något av dagisen i byn. Har även lite ullgarner som jag inte kan sticka med. Kanske någon på mitt jobb vill ha dem??
Nu är mitt förråd fullt, så det får inte komma in mer garn nu........ Undra om jag kan komma ihåg detta, när det dyker upp fina garner som bara vill följa med hem????

I dag är det HÖST, på riktigt. Regn och blåst. Så då passar det väl bra att sätta på en gammal film och ta stickningen och sjunka ner i soffhörnan och bara njuta?!!!

SES......


3 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

nämen fy 17 - hoppas det är slut på eländet nu för dig!!

http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

Eva Hudin sa...

Ja, nu är nog hösten här och det är ju inte så konstigt, vi är ju snart inne i oktober.
Men hua då, så illa det gick för dig när du välte med cykeln. Hoppas allt ordnar sig till det bästa.
Och så mobilen på det. Vad är det man säger: En olycka kommer sällan ensam, eller något sådant!

nattugglan sa...

så är det nog..en olycka kommer sällan,,fy sjutton för tänderna..sånt kostar. Du kan ju sticka en norsk tröja sen då han /hon blir lite äldre då de kan ha det lite längre än en bebis kan ha det..Det finns alltid de som vill ha garn, jag brukar sälja på loppis..el ge bort åt nån som stickar rutor till filtar som sen sys ihop o ges till röda korset.ha de bra!